StoryEditorOCM
DubrovnikDOGODI SE I POLICIJI

Što napraviti ako primijetite da vam je otpala tablica? Zapravo, procedura je vrlo jednostavna!

Piše Dv
14. studenog 2023. - 21:37

Nema vozača tko se tu i tamo s time nije suočio, a i ako sam to nije iskusio, sigurno je kraj puta nebrojeno puta vidio otpale tablice kako ‘čekaju‘ vlasnika da dođe do njih. To se dogodi i najboljima pa je tako naš čitatelj slikao policijski kombi kojemu su otpale tablice.

Međutim, kome se obratiti ako primjetite da su vam ili da vam je otpala registracijska oznaka? Iz PU dubrovačko-neretvanske dali su pojašnjenje:

image
Ranko Suvar/Cropix

- U slučaju gubitka jedne ili dvije registarske pločice građanin je dužan prijaviti gubitak. Prijava gubitka može se izvršiti u bilo kojoj policijskoj upravi na upravnim poslovima ili u bilo kojoj policijskoj postaji prema mjestu gubitka. Na primjer, građanin se vozi iz Zagreba do Dubrovnika, izgubi jednu ili obje registarske pločice na području Gospića, stat će u najbližu policijsku postaju i prijaviti gubitak registarske/ih pločica da može doći do Dubrovnika, a po dolasku u mjesto prebivališta obratiti se s izdanom potvrdom o gubitku stanici za tehnički pregled vozila u kojoj dobiva nove registarske pločice i novu prometnu dozvolu, objašnjavaju iz policije.

24. travanj 2024 22:39