StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Štikovici nova javna rasvjeta, zaposleno 38 pomoćnika u nastavi, u Solinskoj ulici zaštita imovine u vlasništvu Grada Dubrovnika

Piše Grad Dubrovnik
18. rujna 2020. - 09:20
Osnovne škole Grada Dubrovnika zaposlile su 38 pomoćnika u nastavi za 43 učenika s teškoćama u razvojuGrad Dubrovnik
Pokrenuta izrada projektne dokumentacije za rasvjetu u Štikovici

Grad Dubrovnik je pokrenuo izradu projektne dokumentacije za javnu rasvjetu u naselju Štikovica. U dužini od 680 metara, nova rasvjeta postavit će se na dionici od skretanja u Štikovicu s državne ceste D8 iz smjera Zatona do podvožnjaka u Štikovici (D8).

Po završetku izrade projektne dokumentacije, započet će prva faza radova kojom je predviđeno polaganje napojnog kabela i izradu temelja stupova. Svi radovi izvodit će se u koordinaciji s radovima Vodovoda Dubrovnik na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje te radovima HEP-a, čime će se izbjeći dodatni iskopi prilikom realizacije projekta.

Podsjetimo, u Štikovici su u tijeku radovi Vodovoda Dubrovnik na 44 milijuna kuna vrijednoj investiciji fazne izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje. Projekt obuhvaća i sustave u Mokošici i Zatonu Malom, a 75 posto projekta Vodovod je prijavio na 881 milijuna kuna vrijedan EU projekt Aglomeracija Dubrovnik.

image
Nova rasvjeta će se u duljini od 680 metara postaviti od skretanja u Štikovicu s magistrale
Grad Dubrovnik


Zaposleno 38 pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama u razvoju

Osnovne škole Grada Dubrovnika, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, u ovoj školskoj godini zaposlile su ukupno 38 pomoćnike u nastavi za 43 učenika s teškoćama u razvoju. Program se provodi u sedam škola: OŠ Ivana Gundulića, OŠ Lapad, OŠ Montovjerna, OŠ Marin Držić, OŠ Mokošica i OŠ Marina Getaldića i OŠ Antuna Masle. Time je osigurana neposredna podrška svim učenicima s teškoćama koji su predali zahtjev za pomoćnika koji djeci pomažu u učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te obavljanju školskih aktivnosti i zadataka.

Angažman asistenata dio je četverogodišnjeg projekta „Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika – faza III“ prijavljenom na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i obrazovanja RH ‘Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama’. Sveukupna vrijednost projekta koji traje do 31. srpnja 2021. godine iznosi 7.067.080,80 kuna, dok je bespovratni iznos sredstava 5.653.664,64 kuna, odnosno 80 posto ukupnog iznosa.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA-e sudjeluje u prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije za pomoćnike u nastavi.


SOLINSKA ULICA

Grad Dubrovnik poduzeo pravne radnje zaštite

Nastavno na građevinske radove privatnog investitora na izgradnji stambeno poslovne građevine u Solinskoj ulici, upravna tijela Grada Dubrovnika poduzela su i nastavljaju poduzimati niz radnji u okviru svojih nadležnosti. Komunalno redarstvo prethodno je utvrdilo nepravilnosti na nekretnini koja je u naravi neevidentirana nerazvrstana cesta, a na kojoj je zbog izvođenja navedenih radova neposredno ugrožena sigurnost prometa, kao i život i zdravlje građana.

Naime, Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenta prostornog uređenje i gradnje Grada Dubrovnika donio je Rješenje kojim se dopušta obnova postupaka u odnosu na činjenicu naknadno utvrđene služnosti, a koju u postupcima investitor nije isticao. Time je odgođeno izvršenje gradnje u Solinskoj ulici.

Zaključkom gradonačelnika Mata Frankovića od 11. rujna, u Solinskoj ulici je zabranjeno prometovanje svim vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. Odluka vrijedi do opoziva, odnosno dok se steknu uvjeti za sigurno prometovanje vozilima veće ukupne mase.

image
U Solinskoj do daljnjeg nema pristupa vozilima težim od 3,5 tona
Grad Dubrovnik


Povrh toga, Grad Dubrovnik je pred Općinskim sudom u Dubrovniku podnio Prijedlog za osiguranje dokaza, a kako bi se poduzele potrebne hitne pravne radnje radi zaštite imovine u vlasništvu Grada Dubrovnika. Doneseno je rješenje, a na licu mjesta je proveden uviđaj te je u tijeku postupak pred Općinskim sudom u Dubrovniku.

Komunalni redari u više su navrata postupali u navedenoj ulici, kojom prilikom su pokrenuli dva upravna postupka i izdali četiri Obavezna prekršajna naloga koja se odnose na cijeli niz prekršaja suprotnih odlukama i pravilnicima Grada Dubrovnika. Sve navedene radnje poduzete su radi zaštite interesa Grada Dubrovnika i imovine Grada te radi zaštite imovine, života i zdravlja građana, stanara Solinske i okolnih ulica.
27. travanj 2024 15:53