StoryEditorOCM
DubrovnikNa temelju ocjena korisnika Google Mapsa

Sponza među deset dvoraca i palača dobitnika prestižne nagrade Zlatni pin

Piše dv
13. rujna 2023. - 14:16

Palača Sponza je ponosni dobitnik nagrade Zlatni pin i nalazi se među deset dvoraca i palača iz Hrvatske koji su nositelji te prestižne nagrade. Zlatni pin je priznanje koje se dodjeljuje na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ove godine dodjeljuje se prvi put u Hrvatskoj a ideja o nagrađivanju najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

Palača Sponza jedan od najreprezentativnijih objekata javnog značaja unutar spomeničkog tkiva Dubrovnika, iz vremena punog uspona i cvata Dubrovačke Republike. Trgovački dubrovački duh znao je dati sebi doličan prostor, potvrdivši svoje bogatstvo i svoju kulturu izgradnjom ove raskošne palače i njezine impresivne fasade.

Danas palača Sponza čuva najdragocjenije arhivsko gradivo dubrovačkog područja, Hrvatske i šire regije. Tu je smješten Državni arhiv u Dubrovniku s dokumentima iz svih proteklih stoljeća do najnovijeg vremena.

Iz Državnog arhiva u Dubrovniku posebno zahvaljuju na nagradi ali zahvalu upućuju i svojim korisnicima, posjetiteljima te onima koji će to tek postati.

27. travanj 2024 12:37