StoryEditorOCM
Dubrovnik‘MRTAV HLADAN‘ ZA VOLANOM

Samo je jedna strana tablica koja bez problema danima parkira tamo gdje svi Dubrovčani, a posebice turisti, ne smiju!

Piše A.H.
23. lipnja 2023. - 14:04

Kombi nizozemskih oznaka već nekoliko ljeta plijeni pažnju Dubrovčana, ali i turista koji se ‘vrte‘ oko Grada u potrazi za slobodnim parking mjestom. Domaći koji su prošle godine viđali na parkingu iznad Banja već znaju da se radi o kombiju manifestacije Le petit festival, koja ove godine u Dubrovniku traje tri dana.

image

Kombi nizozemskih tablica Festivala Le petit festival parkiran ispred durovačke Gimnazije

Otvara se sutra izložbom Sunce u tvrđavi svetog Ivana, a potom slijede još dva događaja. Koncert ‘Fado‘, 2. srpnja Kneževu dvoru tna kojem pjevaju srpska pjevačica Ljiljana Isković te Valentina Nenaseva iz Uzbekistana te izvođenje pjesme ‘Kad te poljubim‘ na devetnaest različitih jezika Mislava Hollosa za sunce, piramide i svijest te kozmičke sile kao katalizatore promjena na Zemlji.

image

Lutka za volanom

Je li takav program dovoljan da nizozemski kombi toliko dugo zauzima parking mjesto na udarnoj lokaciji i ima li za to uopće dozvolu, zapitali smo gradski komunalni odjel, no odgovor još čekamo. Čim stigne, objavit ćemo ga. Najveći je problem što turisti, kada vide nizozemske tablice misle da je parkiranje na Pločama dozvoljeno svima, pa, se ne mogu načuditi zašto su za brisačem zatekli ne malu dnevnu kaznu. Za razliku od njih, ‘vozač‘ ovog kombija sjedi za volanom ‘mrtav hladan‘.

30. travanj 2024 12:55