StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK POKRENUO JAVNU NABAVU

Rezultati Krajobrazne studije uvrstit će se u prostorno plansku dokumentaciju

Piše Foto: GD
2. srpnja 2019. - 15:06
Grad Dubrovnik pokrenuo je javnu nabavu za izradu Krajobrazne studije za administrativno područje Grada Dubrovnika.

Cilj izrade ove studije je daljnja razrada, koja se naslanja na ranije izrađene studije, a koja će pružiti detaljan uvid u inventar krajobraza, njegovo postojeće stanje i očekivane razvojne pritiske. Obuhvatit će i integralnu procjenu krajobraznih kvaliteta te dati detaljne smjernice za daljnju zaštitu, održivo planiranje i upravljanje krajobrazima područja Grada Dubrovnika.

Posebno će se evidentirati područja visoko vrijednih i najugroženijih krajobraza koji su izloženi velikim razvojnim pritiscima. Također, u krajobraznoj studiji će trebati dati osvrt na zelenu infrastrukturu, njenu povezanost s krajobraznom studijom Grada i mogućnostima njezinih razvojnih koncepata. Zelena infrastruktura predstavlja razvojni koncept propisan od strane EU s ciljem zaštite i unaprjeđenja ekoloških vrijednosti prostora.

Rezultati Krajobrazne studije implementirat će se u prostorno plansku dokumentaciju (PPU Grada Dubrovnika i GUP Grada Dubrovnika) i ostale sektorske dokumente i razvojne strategije te će poslužiti kao polazište za održivi razvoj prostora Grada.

Dokumentacija o javnoj nabavi dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Pokrenuta je 13. lipnja i ostaje otvorena do 8. srpnja 2019. Procijenjena vrijednost nabave je 1.350.000,00 kuna bez PDV-a. Projektne aktivnosti u sklopu ovog postupka provodi Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika.
28. travanj 2024 12:01