StoryEditorOCM
DubrovnikPOTPISAN UGOVOR

Rekostrukcija luke Trpanj vrijedna 16 milijuna kuna

Piše Brno Lucić
25. studenog 2019. - 13:12
U palači Ranjina potpisan je ugovor o izvođenju radova „Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju“ između investitora Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije i izvođača radova tvrtke Texo Molior d.o.o iz Cavtata. Ukupna vrijednost investicije iznosi skoro 16 milijuna kuna, rok izvođenja radova je tri godine.

Dožupan Joško Cebalo kazao je više o samom projektu, a objasnio je kako će radovi krenuti odmah nakon potpisivanja ugovora. Financiranje je osigurano kroz sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko –neretvanske županije i Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije. Također, izrađen je i glavni projekt za trajektnu luku Perna u Orebiću, a Cebalo je naveo kako će se poštovati presuda Upravnog suda u Splitu.

Načelnik Općine Trpanj Jakša Franković izjavio je kako je ovo dobar dan za Općinu. Poručio je kako je proširenje trajektne luke u Trpnju nužnost, a Općina u projektu sudjeluje s financijskim sredstvima u iznosu od 350 tisuća kuna.

Ravnatelj Županijske lučke uprave DNŽ Antun Banovac otkrio je kako je riječ o 175 metara rive, vodit će se računa i o komunalnom vezu, a izgradit će se i dizalica za izvlačenje brodica. Projektom se dobiva na protočnosti, a dobit će se i mjesta za parkiranje.

Antonio Butigan je u ime izvođača radova izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju.
27. travanj 2024 11:50