StoryEditorOCM
DubrovnikI OVE GODINE NA STRADUNU

Rekordan broj sudionika obilježavanja Europskog dana jezikâ u Dubrovniku

Piše PSD.
30. rujna 2017. - 15:25

U okviru aktivnosti svoga informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik, Europski dom Dubrovnik četvrti put zaredom organizirao je obilježavanje Europskog dana jezikâ, 26. rujna

Zabavno-edukativni program s više od 170 izvođača svih dobi ove je godine uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika održan u četvrtak 28. rujna ispred crkve svetoga Vlaha. Uz učenike OŠ Marina Držića, koji su bili najbrojniji, nastupali su učenici lapadske i gruške osnovne škole, Gimnazije Dubrovnik, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Turističke i ugostiteljske škole, studenti RIT Croatia, predstavnici albanskog i talijanskog konzulata, članice i članovi Hrvatsko-ruskog društva „Umjetnost bez granica“, Dubrovačkog kluba stranaca i Europskog doma Dubrovnik. Spontano im se pridružilo i nekoliko turista iz Švedske, Španjolske i Rumunjske koji su recitirali i govorili na svojim materinskim jezicima.

Izvođače i publiku uvodno je pozdravila Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika. Tijekom programa, koji je trajao više od dva sata, ispred Sponze mogle su se kupiti rabljene knjige na stranim jezicima i dobiti besplatne publikacije o Europskoj uniji i nekoliko država koje imaju počasne konzulate u Dubrovniku: Španjolskoj, Francuskoj, Danskoj i Mađarskoj.


Vijeće Europe pokrenulo je obilježavanje Europskog dana jezikâ 2001. godine s ciljem poticanja višejezičnosti i višekulturalnosti u Europi. Kroz različita događanja u svim europskim državama građanima se želi skrenuti pozornost na važnost učenja stranih jezika, u svakoj životnoj dobi, kroz formalno i neformalno obrazovanje, a u svrhu što boljeg međukulturnog razumijevanja.

28. travanj 2024 17:11