StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Rekonstrukcija zgrade bazena, energetska obnova OŠ I. Gundulića i vrtića Ciciban...

Piše Grad Dubrovnik
13. rujna 2019. - 14:37
SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade gradskog bazena

Radovi rekonstrukcije ex-hotela Stadion započeli su u ponedjeljak, 10. rujna, a prema ugovoru o izvođenju radova potpisanim početkom kolovoza s izvođačem, tvrtkom Texo Molior d.o.o., definirani rok završetka je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao. Investicijom vrijednom 18.3 milijuna kuna Grad Dubrovnik nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji će se dovesti u visoki roh-bau, i prostori koji će se dovesti do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik.

Uredit će se i okolni vanjski prostor, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište prenamijenit će se u pješački prostor - trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS -a sa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.


U kolovozu su započeli radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici i izgradnji novog nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju. Kvalitetna sportska infrastruktura jedno je od šest strateških područja definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.-2028. godine.


EU PROJEKTI - OŠ Ivana Gundulića

Iz izvanproračunskih izvora osigurano do 70 posto investicije energetske obnove

Za projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Ivana Gundulića, koji je u fazi izvođenja, Grad Dubrovniku odobrena su dodatna bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do najviše 2.392,953,36 kuna iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Sredstva iz državnog proračuna dodjeljuju se radi sufinanciranja dijela sredstava Grada Dubrovnika koja je dužan osigurati iz vlastitih sredstva u provedbi ovog EU projekta.

Projekt energetske obnove OŠ Ivana Gundulića vrijedan je 7.872.327,15 kuna, a za isti je Grad Dubrovnik već osigurao bespovratna EU sredstva, dodijeljena u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, i to u iznosu 2.679.526,69 kuna, što predstavlja 36 % ukupno prihvatljivih troškova projekta koji iznose 7.465.433,40 kuna. Ovom odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja, Grad Dubrovnik dodatno je smanjio sudjelovanje u projektu proračunskim sredstvima te sada udio sufinanciranja bespovratnim sredstvima iz EU fondova i nacionalnih izvora doseže 70 % ukupno prihvatljivih troškova investicije.

EU PROJEKTI - DV CICIBAN

Radovi na energetskoj obnovi u samoj završnici

Radovi na povećanju energetske učinkovitosti zgrade dječjeg vrtića Cicibana, započeti u drugoj polovici lipnja, u završnoj su fazi, a svi polaznici redovno pohađaju vrtićke programe u svojim grupama. Posve je obnovljeno krovište zgrade vrtića, grijani prostor od 903 kvadratna metra toplinski je izoliran s unutarnje i s vanjske strane, a radovi su između ostalog obuhvatili i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora i ostale opreme za pripremu tople vode. Po završetku svih radova izradit će se novi energetski certifikat te se očekuje smanjenje izdataka za utrošak energije.

Energetska obnova zgrade dječjeg vrtića „Ciciban“ jedan je u nizu projekata u predškolskom odgoju kojim se podiže kvaliteta infrastrukture za najmlađe. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 1.477.699,25 kuna, a Grad Dubrovnik je za projekt osigurao 1.017.837,44 kuna bespovratnih sredstava, što čini gotovo 70% vrijednosti projekta.


KOMUNALNO UREĐENJE

Postavljena nova rasvjeta u Šipanskoj Luci

Radovi na izgradnji nove moderne rasvjete na predjelu Priježba u Šipanskoj Luci započeti sredinom kolovoza privedeni su kraju. Na šetnici uz more postavljeno je deset stupnih mjesta s energetski učinkovitim svjetiljkama u LED izvedbi. Izvršeno je polaganje podzemne instalacije u duljini od 280 metara, a ugradnjom nove tehnologije troškovi održavanja na ovoj dionici svedeni su na minimum. Ukupna vrijednost investicije je oko 250 tisuća kuna s uključenim PDV-om.
 
27. travanj 2024 17:20