StoryEditorOCM
DubrovnikPromjena plana

Rekonstrukcija će malo pričekati: Excelsa nekretnine odlučile prodati Kuću Sandri, iznos nije zanemariv

Piše GB
13. prosinca 2022. - 09:13

- Za kuću Sandri smo u postupku ishođenja potrebnih dozvola za rekonstrukciju, pa kada to bude uspješno dovršeno moći će se pristupiti radovima – izjavio je u svibnju ove godine sad već bivši čelnik Excelsa nekretnina Anto Rusković. Sedam mjeseci poslije odluka više ne vrijedi, a secesijsko zdanjes početka 20. stoljeća, smješteno između gorostasnih novogradnji u Ulici Hrvatskog crvenog križa ide na prodaju za 600 tisuća eura.

image

Lokot na vratima Kuće Sandri

Ahmet Kalajdžić/

Iako su iz Excelsa nekretnina i prije pandemije redovito najavljivali kako će se kuća Sandri koju su stekli 2008., izvana obnoviti u svom izvornom stilu industrijske secesije, te potvrđivale da završeni restauratorski istražni radovi za utvrđivanje izvorne boje pročelja, kuća Sandri sad traži kupca. U povijest tako odlazi i priča o tome kako bi Sandri mogla poslužiti kao svojevrsna recepcija pa i info točka Dubrovnika, prvenstveno za putnike koji dolaze brodovima u Gruž.

image

Kuća Sandri

Ahmet Kalajdžić/

Zdanje preko puta Grawea izgrađeno je u stilu industrijske secesije, istom onom u kojem su izgrađene danas porušene upravne zgrade Dubrovačke električne željeznice u sklopu remize ili upravne zgrade Prvog dalmatinskog industrijskog poduzeća iliti ex Radeljevića i bivše Tvornice boja i lakova ‘Astra Dubravka‘.

 Za službenu potvrdu informacije o prodaji upitali smo upravu Excelsa nekretnine i čekamo njihov odgovor.

07. svibanj 2024 05:37