StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Prvi zborovi građana za GK Ploče i Grad, krenuo ‘Neboderko‘, Libertasu tri nova autobusa, uređuje se Ulica Ludmila Rogovskog

Piše Grad Dubrovnik
8. ožujka 2024. - 12:51

U SURADNJI S GRADSKIM KOTARIMA

Gradska uprava pokreće zborove građana; prvi zborovi za kotare Ploče i Grad

U namjeri što značajnijeg uključivanja građana, kao i s ciljem dobivanja izravnih informacija od strane građana o dnevnim problemima s kojima se susreću, gradska uprava, u suradnji i koordinaciji s gradskim kotarima, organizira zborove građana. Prvi u nizu, zbor građana Gradskog kotara Ploče iza Grada održat će se u subotu 9. ožujka 2024. s početkom u 18 sati u zadnjoj lađi u Lazaretima (Art radionica Lazareti), a već sljedeću subotu, 16. ožujka, uslijedit će zbor građana Gradskog kotara Grad.

image

Zbor građana u Lazaretima

Tonći Plazibat/Cropix

Odmah nakon toga uslijedit će zborovi građana i na ostalim područjima grada Dubrovnika. Zborovima građana nazočit će svi pročelnici upravnih tijela Grada Dubrovnika kao i direktori gradskih komunalnih društava, a na zbor građana GK Grad bit će pozvani i dodatni sudionici poput predstavnika ugostitelja i drugih gospodarskih dionika koji djeluju na području povijesne jezgre. Grad Dubrovnik poziva sve građane da se odazovu i aktivno sudjeluju u radu zborova. O terminima i ostalim detaljima održavanja idućih zborova građana, javnost će biti pravodobno obaviještena.

REZULTAT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA

"Neboderko" na prijedlog građana vozi do nebodera u Gružu

"Neboderko", nova linija u gradskom prijevozu koja, na prijedlog građana, nebodere u Gružu povezuju s poslovnim centrom grada, počela je prometovati u ponedjeljak. Projektom "Neboderko" povećana je autobusna povezanost dijela Gruža, a isti je realiziran u sklopu prošlogodišnjeg ciklusa participativnog budžetiranja u suradnji Grada Dubrovnika, Gradskog kotara Gruž i javnog prijevoznika Libertas Dubrovnik.

image

"Neboderko" dolazi na polaznu stanicu ispred RK Srđ

Ahmet Kalajdžić/

Kako bi se stanovnicima nebodera u Gružu omogućila bolja povezanost s poslovnim centrom grada prijevoz se obavlja sljedećom trasom: Robna kuća Srđ - Kružni tok- Ulica Andrije Hebranga- Ulica generala Janka Bobetka-Od Gaja 70. Prije pokretanja ovog projekta, Grad Dubrovnik proveo je radove sanacije asfalta dijela ceste ulice Od Gaja ukupne površine 3000 metara četvornih.

DODATNO POMLAĐEN VOZNI PARK LIBERTASA

Nabavljena tri nova autobusa

Grad Dubrovnik i Libertas Dubrovnik, uz suglasnost Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, realizirali su projekt nabave tri nova autobusa, čime se nastavlja trend pomlađivanje i osuvremenjivanja voznog parka gradskog prijevoznika. Autobusi su dužine 12 metara, putničkog kapaciteta 68 mjesta, od čega je 55 sjedećih, opremljeni su najsuvremenijim E6 motorima, koji zadovoljavaju najviše ekološke standarde te će imati široku primjenu unutar sustava prijevoza. Libertas Dubrovnik može se pohvaliti jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj.

image

Libertasov voznipark konstantno se obnavlja

Grad Dubrovnik/

Podsjetimo, u prosincu prošle godine Libertasu su isporučena tri nova Iveco midi gradska autobusa, u travnju je isporučeno vozilo Iveco Daily kapaciteta 19 putničkih mjesta dok su u ožujku u Remizu stigla dva autobusa Iveco Crossway kapaciteta 51 putnik. Prethodno je u dva ciklusa realizirana nabava 29 autobusa sufinanciranih iz EU fondova.

Stalno pomlađivanje

Libertas Dubrovnik može se pohvaliti jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj čime se povećava usluga javnog gradskog prijevoza, ali se smanjuju i troškovi održavanja

POJAČANO ODRŽAVANJE

Uređuje se lapadska Ulica Ludmila Rogovskog

Započeli su radovi na sanaciji kolnika u Ulici Ludmila Rogovskog koja povezuje ulicu Žrtava s Dakse s Ulicom Petra Zoranića. Navedena investicija izvodi se kao dio programa pojačanog održavanja prometnica i javnih površina, a uključuje uklanjanje postojeće betonske podloge te radove uređenja i asfaltiranja kolnika dužine 110 metara.

image

Uređuje se lapadska Ulica Ludmila Rogovskog

Radove vrijedne 37.455,88 eura s PDV-om izvodi tvrtka Dubrovnik ceste s ugovorenim rokom izvođenja od 15 kalendarskih dana.

Obnova asfalta

Za pojačano održavanje prometnica u 2024. rezervirano je 70 posto više sredstava nego u prošloj godini. Među važnijim planiranim investicijama ističe se obnova asfalta u ulicama Iva Vojnovića, Andrije Hebranga, na Obala Stjepana Radića i brojnim drugima.

30. travanj 2024 16:01