StoryEditorOCM
DubrovnikZimski san nakon rekonstrukcije?

Provjerili smo što se događa u bivšem hotelu Stadionu i tko će voditi novouređeni hostel

Piše Gabrijela Bijelić
20. veljače 2022. - 08:03

Kad će u potpunosti oživjeti bivši Hotel Stadion? U svibnju prošle godine označen je završetak rekonstrukcije zgrade bazena u Gružu, te najavljen nastavak radova koji bi trebali rezultirati otvaranjem hostela i Muzejem vaterpola u domu Jugaša. No građani primjećuju da se osim sportskih aktivnosti za profesionalce i građane koji dovode djecu na treninge, unutar kompleksa i oko njega ništa posebno ne događa. Izrazito je, kažu nam, uspavan zapadni dio kompleksa gdje bi, s obzirom na atraktivnost lokacije, mnogi rado iznajmili poslovne prostore ili barem riješili problem smještaja svojih udruga bez adrese. No, Grad Dubrovnik za 'zapadno krilo' ima druge planove.

Sportaši se skrasili

Iz dubrovačke gradske uprave na naš upit o revitalizaciji ex Stadiona, odgovaraju kako 18,3 milijuna kuna vrijedna investicija ide u skladu s planovima:

image
DVDubrovnik, 16.02.22.Rekonstruirana zgrada ex-hotela Stadion.Na fotografiji: Foto: Bozo Radic/CROPIX
Bozo Radic/Cropix

- Prema ugovoru između Grada Dubrovnika i JU športski objekti, Ustanova upravlja prostorom unutrašnjosti bazena, uključujući svlačionice, tribine, kotlovnicu, klornu stanicu, budući prostor Muzeja vaterpola te uredske klupske prostore s istočne strane bazena u prizemlju (prema OTP banci), dok su ostali prostori pod Gradom Dubrovnikom. Uredski klupski prostori u prizemlju s istočne strane bazena su raspoređeni i koriste ih Vaterpolski i Plivački klub Jug i Javna Ustanova športski objekti Dubrovnik. Kad VK Jug opremi još tri prostora, oni će u te prostore i preseliti, a prostor koji se oslobodi, bit će dodijeljen klubovima korisnicima na bazenu, kako je već ranije dogovoreno. Čeka se VK Jug za nabavu opreme i namještaja za preseljenje, nakon čega će ostali klubovi moći koristiti svoje prostore – ističu iz Grada Dubrovnika.

A što je s hostelom? Uoči pandemije najavljeno je da će s okvirno 44 sobe biti organiziran u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani.

Kad će i gdje muzej?

U zapadnoj lameli predviđena je recepcija i caffe u prizemlju, a prostor će se ponuditi u koncesiju.

image
DVDubrovnik, 16.02.22.Rekonstruirana zgrada ex-hotela Stadion.Na fotografiji: Foto: Bozo Radic/CROPIX
Bozo Radic/Cropix

- Što se tiče hostela, u planu je izrada projektne dokumentacije nakon čega će uslijediti rekonstrukcija. Grad Dubrovnik planira budući hostel ustupiti na upravljanje Dubrovačkoj baštini, tvrtki u vlasništvu Grada, koja će ga dalje urediti i prilagoditi potrebnim standardima te privesti svrsi. U tijeku je otklanjanje preostalih nedostataka i sitnih popravaka nakon završetka radova na adapataciji i uređenju objekta, koji bi trebali biti završeni kroz narednih mjesec dana. Nakon toga se očekuje službena primopredaja te konačan dogovor o načinu upravljanja spomenutim prostorom, uključujući i Muzej vaterpola – izvijestili su iz gradske uprave, gdje su nam pojasnili i što je s prvim muzejem vaterpola koji bi trebao objediniti sve sportske uspjehe najtrofejnijeg vaterpolskog kluba u Hrvatskoj, prezentirati bogatu povijest Juga, pehare, medalje i fan shop:

- U sklopu investicije su preuređene i opremljene sve istočne prostorije u prizemlju zgrade, određen prostor za novi Muzej vaterpola, nova teretana, dok je na preostalom dijelu obuhvata postavljena čitava komunalna infrastruktura, nova fasade i otvori te je uređen okoliš - zaključili su iz Grada Dubrovnika.

image
DVDubrovnik, 16.02.22.Rekonstruirana zgrada ex-hotela Stadion.Na fotografiji: Foto: Bozo Radic/CROPIX
Bozo Radic/Cropix
Izvoditelji i projektanti

Za izvoditelja radova na rekonstrukciji objekta ex-hotela Stadion odabrana je tvrtka Texo Molior d.o.o., za nadzor je odgovoran Bastion inženjering d.o.o. Projektant je Tlo Studio d.o.o. Dubrovnik.

06. svibanj 2024 12:30