StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRANJE GRADA DUBROVNIKA

Prostor Fuega iznajmljuje se po tržišnoj cijeni, a najam nema nikakve veze s kupnjom TUP-a

Piše Grad Dubrovnik
21. svibnja 2022. - 09:43

Iz Grada Dubrovnika reagirali su na tekst o najmu prostora noćnog kluba Fuego na Pilama koji je pod naslovom 'Koliki će tek biti zakup kad je početna cijena gotovo sto tisuća kuna mjesečno? Evo što kažu iz Obrtničke komore Dubrovnik na cijene zakupa javnih prostora i površina iz 2019.' objavljen jučer na portalu Dubrovačkog vjesnika:

- Slijedom netočno objavljenih informacija u tekstu, koje kazuju kako je iskazana početna cijena zakupa prostora previsoka, a riječ je o iznosu od 100 tisuća kuna mjesečno za 277 četvorih metara na Pilama, ovim putem ističemo, ne ulazeći u integritet autora i pravo na procjenu više ili manje cijene, kako početna cijena najma iznosi 287,35 kuna po metru četvornom što, uspoređujući s drugim cijenama u navedenoj zoni, predstavlja tržišnu cijenu. Uvjereni smo kako će izlicitirana cijena biti i puno veća od početne - ističu iz gradske uprave.

- Nadalje, autor teksta navedenu "visoku" cijenu povezuje s kupnjom društva TUP d.d. i "pravda" potrebom za namirivanjem sredstava za otplatu kredita za kupnju društva TUP, što je potpuno neistinita informacija. Naime, Grad Dubrovnik ne plaća kredit za kupnju društva TUP, već je to obveza društva UTD Ragusa, a u trenutku početka otplate navedenog kredita društvo UTD Ragusa moći će isto plaćati čak i bez prihoda koje od samog najma ostvaruje društvo TUP - stoji u reagiranju Grada Dubrovnika.

03. svibanj 2024 05:00