StoryEditorOCM
DubrovnikKAD POLICIJA PRODAJE

Pronađeni i zaboravljeni bicikli, fotoaparati, rezervoari za gorivo...svi su brzo pronašli nove, zadovoljne vlasnike

Piše Ahmet Kalajdžić
11. veljače 2022. - 11:00

Iako je početak akcije najavljen za 9,30 sati, mnogi su sugrađani bili već sat vremena prije tog roka isšpred Villa Palme i PU dubrovačko- neretvanske kako bi, kako su nam i sami priznali, imali dovoljno vremena razgledati sve izložene pronađene i napuštene stvari kojima je istekao rok čuvanja. Riječ je o javnoj prodaji prionađei, ostavljenih te izgubljenih bicikli, fotoaparata, kamera, trimera, spremnika za gorivo izvanbrodskih motora i slično.

image
Javnoj prodaji je nazočio i zamjenik načelnika PU Miro Bajo
Božo Radić/cropix

Valja priznati: cijene su bile doista svima prihvatljive i ogromna većina izloženih predmeta našla je novog vlasnika. Zamjenik načelnika dubrovačke PU Miro Bajo ističe kako ipak nije riječ o dražbi nego se prodaja odvijala po principu "tko prije djevojci, njegova je" te da se biciklima cijena kretala 50- 200, a fotoaparata 50- 150 kuna!

image
Farah Mandžić je s ocem kupila bicikl za sestru
Božo Radić/cropix

Najmlađi kupac bila je petogodišnja Farah Mandžić koja nam je rekla da je s tatom izabrala bicikl za sestru i stidljivo dodala:- Kad porastem i ja ću ga voziti!

image
Andrija Katušić od djetinjstva voli bicikle
Božo Radić/cropix

Za unuke je bicikl kupio i pioslovođa u dubrovačkom Vodovodu Andrija Katušić:- Treba mu samo malo podmazati lanac, očistiti ga i prelakirati i sad ga imam za cijenu samo dvije kave! Točno je: za samo 50 kuna imam iznenađenje za unuke koji će ga voziti po Župi dubrovačkoj. Kad sam bio mlađi i ja sam vozio bicikl, ali ne trkaći i s brzinama, kao ovaj- rekao nam je ovaj Župljanin, dok se gospođa koja je sam par metara od njega stajala kraj dva bicikla predstavila kao spremačica iz Banića rekla kako od djetinjstva voli bicikle:- Kupla sam dva: jednog za sebe, drugog za prijateljicu. Ima manjih kvarova, ali ljubitelj sam vožnje na dva kotača i uz male popravke bit će kao novi!- rekla nam je i priznala kako odavno ima želju voziti bicikl do Vukovara.

image
Muharem Omerović je kupio trimer- kosilicu za travu
Božo Radić/cropix

Jedan od rijetkih koji je kupio nešto što nije bicikl ili fotoaparat bio je Muharem Omerović kojeg smo tzatekli s trimerom, odnosno kosilicom za travu. Taj vremešni stanar poviejsne jezgre Grada rekao nam je kako je kosilicu kupio naviše zbog dijelova:- Dobra je za dijelove i sinu će koristiti jer se bavi popravcima- rekao nam je dok je stajao u redu s ostalim kupcima koji su čekali da plate predmete kojiam su postali vlasnici.

image
Branko Štrok je došao iz radoznalosti
Božo Radić/cropix

Kao i uvijek u sličnim situacijama i ova je javna prodaja privukla "kibicere", one koji ne kupuju ali ih zanima što se nudi. Jedan od njih bio je umirovljeni turistički vodič Branko Štrok:- Došao sam iz radoznalosti jer volim videjti ovakav spektar stvari. Ali, očekivao sam puno više, a ne samo nešto fotoaparata kojima kao da je netko "procijedio" megapiksele te nešto bicikla, ali nisam vidio nešto za sina koji se bavi biciklizmom. Dosta ih je ruzinavo ili "smotane" rote, pa će oni koji ioh kupe morati utrošiti još nekoliko puta toliko da bi ga popravili- vrlo kritički je dodao Štrok i kao da se pravda, dodao:- Nemam ništa protiv ovakvih pordaja, ali hvala Bogu da je kratko trajala jer su najbolej stvari brzo pronašle nove vlasnike.

image
Sugrađani su do Villa Palme stigli znatno prije početka javne prodaje
Božo Radić/cropix

Nisu dio kaznenih djela

-Radi se o predmetima koji se skupljaju duži niz godina i to nisu predmet kaznenog djela ili prekršaja, nego isključivo o onima kojima se u zakonskom roku od godine dana nije utvrdio vlasnik. Samo se takvi predmeti mogu prodavati na javnim prodajama, a kao ih nema previše, čuvani su u našim prostorijama. Cijene su izuzetno povoljne i cilj nam je da ih se riješimo a građani imaju priliku da kušpe što im treba. I mi smo ugodno iznenađeni velikim odzivom i tako ranim dolaskom potencijalnih kupaca- rekla nam je glasnogovornica PU dubrovačko- neretvanske Andrijana Biskup.

03. svibanj 2024 06:16