StoryEditorOCM

Priprema se uklanjanje jedne antene s HEP-ove Centrale u Šipčinama

Piše Silvia Rudinović Foto: Silvia Rudinović
26. travnja 2021. - 12:56

U tijeku su pripreme za skidanje prve antene teleoperatera s HEP-ove zgrade u Ulici Andrije Hebranga, u Šipčinama. Prošlog tjedna, Hrvatski telekom d.d. uklonio je antenu i baznu stanicu sa zgrade pošte na Koločepu. Jutros se, neslužbeno doznajemo, krenulo s prirpemama za uklanjanje prve antene u Hebrangovoj.

Kako su ranije priopćili iz Grada Dubrovnika, pokrenuti su pravni postupci za uklanjanje bespravno postavljenih telekomunikacijskih antena i baznih stanica, među kojima su i sustavi na zgradi u Šipčinama. Još uvijek nema službene potvrde o datumu skidanja antena s Centrale, napuštene HEP-ove zgrade koja posljednjih godina služi kao postolje baznim stanicama. Neslužbeno, prva antena bi mogla biti skinuta u ovom tjednu.

image
Skida se prva antena s Centrale u Šipčinama
Silvia Rudinović

Ugovorene zakupnine formirane su prema tržišnim cijenama zakupa na sličnim lokacijama, to je ranije bio odgovor na pitanje, koliko teleoperateri plaćaju državnoj tvrtki za korištenje krova ove zgrade.

Odlukom o komunalnom redu propisano je da se bazne stanice i telekomunikacijske antene smiju postavljati samo uz odobrenje gradskog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, odnosno Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, ako se postavljaju u povijesnoj jezgri.

30. travanj 2024 22:53