StoryEditorOCM
DubrovnikPOLICIJSKO IZVJEŠĆE

Prevarantica prodala starici masažer, Britanac i Hrvat na granici uhićeni s drogom

Piše DV
24. travnja 2017. - 13:56

U Policijskoj postaji Dubrovnik u petak, 21. travnja starija ženska osoba prijavila je da joj je krajem ožujka u stan na području Dubrovnika došla ženska osoba koja joj je na prodaju ponudila kupnju masažera za iznos od 470 eura dovodeći je u zabludu da je njegova stvarna vrijednost 18 tisuća kuna. Nudeći joj popust ukoliko plati odmah, starica je kupila masažer, ali je shvatila da je prevarena te je slučaj prijavila policiji.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je navedenu prijevaru počinila ženska osoba u dobi od 46 godina s područja Virovitičko-podravske županije protiv koje policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
Iz Policijske uprave pozivaju građane, posebno one starije životne dobi, da budu oprezni kada im nepoznate osobe nude razne nagrade, pogodnosti ili po povoljnim cijenama prodaju razne predmete kao što su masažeri, posuđe, posteljine i slično. - Molimo građane da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ, tražite na uvid službene iskaznice, a u slučaju sumnje obavijeste policiju na broj 192 - kažu u policiji.

Droga

- Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Policijske postaje Gruda su u dva odvojena slučaja pronašli veću količinu tableta koje se nalaze na popisu droga.
U prvom se slučaju radi o državljaninu Velike Britanije koji je ulaznoj graničnoj kontroli pristupio u ranim jutarnjim satima. Graničnom kontrolom, koju su zajednički obavili policijski službenici i djelatnici carine, u prtljazi putnika i na više mjesta u vozilu pronađeno je ukupno 1350 komada tableta koje se nalaze na popisu droga.
U drugom se slučaju radi o državljaninu RH koji ima prebivalište u Velikoj Britaniji, a koji je ulaznoj graničnoj kontroli pristupio također u jutarnjim satima. Graničnom kontrolom, koja je i ovaj put obavljena s djelatnicima carine, u putnoj torbi i na više mjesta u vozilu pronađeno je ukupno 550 komada tableta koje se nalaze na popisu droga.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora policija je dvojicu osumnjičenih, uz kaznene prijave, predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća. Radi s o sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 360 represivnih mjera od čega izdvajamo 206 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 26 mjera poduzetih zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

 

27. travanj 2024 15:58