StoryEditorOCM
DubrovnikURED DRŽAVNE UPRAVE OBAVIJESTIO MINISTARSTAVO UPRAVE DA DUBROVNIK NEMA PRORAČUN

Povjerenik stiže najranije idući tjedan, evo koliko će zarađivati dok bude vodio grad

Piše DV
4. siječnja 2017. - 15:29

Ured državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji danas je službeno obavijestio Ministarstvo uprave da Gradsko vijeće Grada Dubrovnika nije donijelo Proračun za 2017. kao ni odluku o privremenom financiranju čime su ispunjeni uvjeti imenovanja povjerenika od strane Vlade RH.  To nam je potvrdio predstojnik Ureda Baldo Pušić.

bzirom na  praksu da Ministarstvo uprave o tome izvješćuje Vladu nakon što prikupi podatke za cijelu Hrvatsku, odnosno informaciju koje sve općine, gradovi i županije nisu donijele Proračun za ovu godinu, realno je očekivati da će se Povjerenici imenovati najranije idući tjedan, na redovitoj sjednici Vlade u četvrtak.  Inače osim Dubrovnik bez Proračuna za ovu godinu ostali su još Daruvar, Varaždin, Sinj, Velika Kopanica, Milna i Varaždinske Toplice.

Do tada po gradskim kuloarima i dalje je glavna tema koga će Vlada u Dubrovniku imenovati za povjerenika, a za sada najviše se spominje ime Zdenka Medovića zaposlenika Gradske uprave i bivšeg Pročelnika ureda za opće poslove, mjesnu samoupravu i gospodarenje nekretninama u mandatu HDZ-ove gradonačelnice Dubravke Šuice.  Izbor Medovića potvrdio bi dosadašnju praksu u imenovanjima povjerenika iz redova gradske administracije jer se s njima ne treba zasnivati radni odnos već dobivaju naknadu za vođenje grada do izbora. Visina naknade ovisi o veličini jedinice lokalne samouprave. Povjerenik koji će preuzeti upravljanje Dubrovnikom do proljetnih lokalnih izbora imat će koeficijent 2,7 s obzirom na to da grad ima više od 40 tisuća stanovnika te će mu bruto plaća iznositi 14 tisuća kuna mjesečno.

 

03. lipanj 2024 22:33