StoryEditorOCM
DubrovnikDRŽAVNA REVIZIJA PROVJERILA

Poslovanje dubrovačkog Studentskog centra uz karlovački i varaždinski bez zamjerki

Piše dv
25. siječnja 2020. - 11:22
Državna revizija pročešljala je poslovanje Studentskih centara koji na godišnjoj razini po različitim osnovama ostvaruju oko 470 milijuna kuna prihoda, donosi Poslovni dnevnik.

Od 12 studentskih centara samo su tri od revizora dobili apsolutno bezuvjetno mišljenje - dubrovački, karlovački i varaždinski, a jednako toliko ih je dobilo uvjetno mišljenje i za financijska izvješća i usklađenost poslovanja, a to su SC u Zagrebu, Splitu i Požegi. Ostali su centri - u Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Šibeniku, te Studentski katolički centar Split dobili i pozitivnu i negativnu ocjenu. Ukupno, revizori su najveći broj nepravilnosti i propusta utvrdili u računovodstvenom poslovanju. Svi centri, izuzev požeškog, ostvaruju višak prihoda, a najvećim dijelom, točnije polovica prihoda dolazi od pružanja usluga smještaja i prehrane studentima.

Od studenata se tako naplati 222 milijuna kuna, dok istodobno od države centri dobiju subvencije za smještaj i prehranu redovnih studenata u visini od 154 milijuna kuna. Subvencija za stanovanje u studentskom domu iznosila je 200 kuna, dok je ukupna cijena meni obroka 22,60 kuna, s tim da je 16,10 kuna od toga plaćala država, a 6,50 kuna student. Od donacija, pak, centrima dolazi ukupno 10-ak milijuna kuna, s time da nekoliko SC-a u podacima o poslovanju u promatranom razdoblju nije dobilo donacije, a riječ je o dubrovačkom, pulskom i slavonskobrodskom SC-u.
 
28. travanj 2024 15:39