StoryEditorOCM
Dubrovnikprijatelji komunalci, gdje ste?

Poklopac šahta u Zrinsko-Frankopanskoj ulici samo čeka prvu žrtvu koja će upasti u rupčagu ispod

Piše DV
18. kolovoza 2022. - 21:20

Ne lome noge ljudi samo unutar zidina, već i u drugim gradskim kvartovima. Samo kad se stavi polomljeni kamen u nekoj ulici u Gradu, komunalci dođu, poprave i riješi se brzo i na zadovoljstvo stanovnika i turista, a na žalost onih što proizvode gips. U ulici Zrinsko-Frankopanskoj, dakle u neposrednoj blizini gradske jezgre, u ulici koja vrvi ne samo stanovnicima nego i nevjerojatnim brojem turista, jer vodi sa Zagrebačke odnosno javne garaže do Pila, ovaj betonski poklopac šahta se toliko odvalio da će netko jednog dana, čini nam se vrlo skoro, netko manje konstitucije, upasti u rupčagu ispod. I znate što onda? Bit će to neki turist, koji zna da se u njegovoj zemlji tuži grad koji ne popravlja svoje pločnike, i ne samo što će na sudu dobiti, nego će i, što se u narodu reče, puknut' bruka na društvenim mrežama, čitaj svijetu.

U momentu prolaska kroz ulicu jedna je Amerikanka dobro zapela, nije se ubila ali bila je blizu i kriknula 'Don't trust Croatia!'. Dobro, možda je malo pretjerala, ali evo, skoro pa ćemo se slložiti s njom - ne vjeruj komunalcima ni kad im triput pokažeš da nešto treba popraviti.

Upozoravali smo više puta, jer svakodnevno nam stanovnici šalju fotografije jednog te istog mjesta, jednog te istog poklopca koji samo još više propada, sve dok jednom netko tako ne zapne i zaista slomije nogu, daj bože samo nogu. Ali ne pjevajući 'aj prokleta ona skala, đe je naša Mare pala', nego 'prvo zovi odvjetnika, a onda hitnu'.

Inače, ako je situacija takva da se ne može popraviti odmah, onda se ogradi. Znate one crveno-sive trake, ili žute, ili kakve god, samo da je ograđeno da svijet obada. Jer još i nekako po danu, a kad padne noć, a gori svaka treća ulična lampa, a promet u i iz grada se ulicom pojača, e onda će pjevat' onu 'kažite mi što to znači kad u ponoć netko padne...'

Ajmo malo komunalci prošetati ulicama, ima vas...

01. svibanj 2024 03:05