StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA |

Počinje izgradnja Doma umirovljenika u Gružu, pri kraju je cesta Kliševo-Mrčevo, Ljubač dobiva sportski teren...

Piše Grad Dubrovnik
6. ožujka 2020. - 10:14
SOCIJALNA SKRB

Uskoro gradnja doma umirovljenika u Gružu

Hotel Gruž objavio je otvoreno nadmetanje za nabavu radova na projektu „Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel“. Dom će raspolagati s 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice, i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. U suterenu su predviđene i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti.

Objekt će u konačnici imati nešto više od 1.300 kvadratnih metara, s tim da će se od postojeće građevine zadržati 690 m², dok će se dio garaže i krovište srušiti kako bi se nadogradilo dodatnih 620 m². Prenamjenom zgrade dobit će se koristan prostor podijeljen na suteren, prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje, uz racionalizaciju troškova i optimalnu kvalitetu smještaja. U objekt će se ugraditi dizalo, sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama, a gotovo trećina njih će imati lođe.

Za dodatnu udobnost korisnika, predviđen je i prostrani dnevni boravak s kafićem te velika terasa. U suterenu će biti smješten prostor za pogon s praonicom, spremišta, prostor za osoblje te čajna kuhinja, dok će se prostor uprave nalaziti na novoizgrađenom sjeverozapadnom dijelu.

Izgradnjom doma umirovljenika u Gružu zadovoljit će se dio potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika. Uz novi dom kod Opće bolnice za 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika usluga, čija je gradnja u planu za 2021. godinu, riječ je o prioritetu ove gradske uprave u segmentu društvene infrastrukture Grada Dubrovnika. Prema projektnom zadatku, rok trajanja rekonstrukcije je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 17 milijuna kuna.


Ponude za izvođenje radova moraju biti zaprimljene najkasnije do 16. ožujka 2020. zaključno u 12 sati na adresi Hotela Gruž, bez obzira na način dostave, a dokumentacija je dostupna na internetskoj stranici dioničkog društva Hotel Gruž.

RAZVOJ GORNJIH SELA

Pri kraju radovi na cesti Kliševo-Mrčevo

Sanacija nerazvrstane ceste Kliševo-Mrčevo duge 3,2 kilometra privodi se kraju. Investicija u Gornjim selima vrijedna je oko 8,5 milijuna kuna, a obuhvaća sanaciju ceste od 5,5 metara, postavljanje zaštitne cestovne ograde na pojedinim dijelovima, dok će se na ulazu u mjesta postaviti i nova javna rasvjeta te nogostup. Sanaciju izvodi tvrtka Tehnogradnja, a radove je prošli tjedan obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, istaknuvši kako je započeto i projektiranje ceste od Mrčeva do Riđice, s ciljem spajanja na Majkove.

- Ova cestovna investicija u budućnosti će zasigurno povećati kvalitetu života na Gornjim selima, omogućiti normalno komuniciranje, širenje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dolazak izletničkih autobusa te bržu povezanost sa Gradom Dubrovnikom. Upravo će osiguravanje kvalitetne infrastrukture omogućiti mladima ljudima bolju perspektivu za ostanak u Gornjim selima i povratak ljudi na područje Dubrovačkog primorja - naglasio je gradonačelnik Franković prilikom obilaska.

Govoreći o nastavku ulaganja u cestovnu povezanost ovog područja, rekao je i kako je u tijeku projektiranje ceste koja će spojiti Osojnik s Ljupčem. Jedan je to od najvažnijih prometnih infrastrukturnih projekata u svrhu povezivanja s Pobrežjem te konačno s Mostom dr. Franja Tuđmana, čime će se otvoriti novi alternativni koridor povezivanja gradskog područja s Gornjim selima te dalje prema Dubrovačkom primorju.

SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Uređen sportski teren u Ljupču

Završeni su radovi uređenja sportskog igrališta u Ljupču vrijedni 80 tisuća kuna s PDV-om. Postavljena je ogradna konstrukcija visine dva metra s ulaznim vratima i žičanom ispunom. Izgrađen je betonski zid visine jednog i pol metra, uređeni su potporni zidovi te je izrađena podloga od lako armirane podne glazure debljine pet centimetara. Nabavljena je i postavljena košarkaška konstrukcija s tablom, obručem i mrežicom te je iscrtano igralište za basket.
23. svibanj 2024 20:18