StoryEditorOCM
DubrovnikANKETA |

PITALI SMO DUBROVČANE HOĆE LI SE CIJEPITI ‘Neka se cijepe poplašeni, a ovi što imaju korađa ne moraju!‘

Piše Kristina Filičić
12. prosinca 2020. - 16:31
S obzirom na to da je scenarij cijepljenja stanovništva, pa tako i hrvatskog, sve izvjesniji, raspitali smo se među sugrađanima hoće li se cijepiti kad cjepivo bude dostupno Dubrovčanima.

Ruse Kisić (66)
Ne znam. Možda je prebrzo došlo do cjepiva. Ali isto vjerujem da bi pomoglo, koliko-toliko. Opasnost je tu, a vidit ću. Prevagnut će brojke ako budu još rasle, pa ću se cijepiti. Prvi put u životu sam se cijepila protiv gripe. Bilo me strah jer može se dogodit da pokupiš oboje u isto vrijeme, a onda si gotov.

image
Ruse Kisić
Tonći Plazibat/Cropix

 
Ibro Sarić (80)
Ako se većina ljudi odluči onda ću i ja, što bih bio poseban? Ipak je to zaštita ljudi. Većina u svijetu će se cijepit' jer je to jedini način obrane od ove napasti. Vidimo da brojke svaki dan rastu. Obrazovani ljudi, intelektualci, su našli to cjepivo. Treba im vjerovati pa završili su fakultete. Rat smo prošli, izdržat ćemo mi i ovo.

image
Ibro Sarić
Tonći Plazibat/Cropix

 
Mato Kralj (66)
Neka se cijepe ovi što se plašu a ovi što imaju korađa ne moraju. Ja imam. Prije trideset godina sam se samo jednom cijepio protiv gripe i nafrk'o. Dobio sam gripu i bilo mi grozno. I od tad više nikad i neću se cijepit sigurno. Kako se čuvam, živim normalno, pijem i jedem normalno. A maska, protiv sam jer sam vidio kad je nosim da se nahladim.
 
image
Mato Kralj
Tonći Plazibat/Cropix


Iva Savinović (40)
Pričekala bih da vidim kako će cjepivo funkcionirati i cijepila bih se i cijela moja familija. Kako ćemo se riješiti virusa ako se ne cijepimo? Mislim da mi 'mlađi' imamo obavezu prema starijima i bolesnima. Postoji strah jer se prebrzo došlo do cjepiva. Imam poznanike u zdravstvu koji isto strahuju. Ali moramo krenuti dalje jer je situacija katastrofalna.

image
Iva Savinović
Tonći Plazibat/Cropix

 
26. travanj 2024 16:04