StoryEditorOCM
DubrovnikFRANKOVIĆ SA SURADNICIMA OBIŠAO VRTIĆ 'JEŽIĆ' I VATROGASCE

Osojnik se razvija i još će, izgadnjom ceste od mosta do Pobrežja

Piše dv
9. prosinca 2017. - 16:03

Gradonačelnik Mato Franković  i zamjenica Orlanda Tokić  sa suradnicima obišli su vatrogasni dom i dječji vrtić na Osojniku. Prilikom obilaska DV „Ježić“ smještenog u prostoru Područne škole Osojnik, Franković je podsjetio na 700 tisuća kuna namjenskih sredstava koje je Grad izdvojio za potrebe vrtića najavivši i nova ulaganja koja će do kraja ove godine dosegnuti iznos od gotovo milijun kuna.
- Grad Dubrovnik će do kraja godine u dogradnju objekta Osnovne škole Mokošica uložiti iznos od 250 tisuća kuna kako bi se poboljšao osnovnoškolski standard. Sama činjenica da broj djece u vrtiću, u ovako malom mjestu iznosi 30, govori dovoljno o tome koliko se Osojnik razvija. Siguran sam da nakon što realiziramo investiciju u 2018. godini, a to je cesta Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje, Osojnik će još biti bliže gradu i ovo će područje imati značajan prosperitet u budućnosti, te naravno i veći broj djece - kazao je Franković koji je za posjeta vrtiću pripomogao dječici i tetama u kićenju božićne jelke.
Gradonačelnik je obišao i Vatrogasni dom na Osojniku koji se obnavlja donacijama prikupljenim od strane dugogodišnje prijateljice Dubrovnika i dobrotvorke, Olge Stoss, a gdje su trenutačno u tijeku radovi rekonstrukcije i nadogradnje doma.

28. travanj 2024 09:16