StoryEditorOCM
DubrovnikODGOVOR GRADA NA TEMU TAKSISTA

Oprema je spremna, ali detalji se još ne znaju dok ne prođe Gradsko vijeće

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
12. ožujka 2024. - 14:59

Stigao nam je odgovor na pitanja koja smo poslali Gradu Dubrovniku na temu ograničenja broja taksista oko povijesne jezgre koje ih očekuje već u sezoni koja je pred nama.

Zanimalo nas je koliko će (brojkom) biti taksista koji će moći prometovati oko povijesne jezgre, koji će to taksisti biti, hoće li im se izdavati neke nove koncesije ili dozvole, te od čega se sastoji oprema kojom će se kontrolirati poštivanje ove odredbe? Hoće li to biti samo Dubrovčani i tvrtke registrirane u Dubrovniku, te je li to tržišna diskriminacija? Zanimalo nas je i što s ljudima koji, primjerice, voze za Uber, žive na Pločama, kamera će očitati registraciju njihovog privatnog automobila i izgledat će kao da su u prekršaju?

Evo odgovora Grada Dubrovnika:

- Proveden je postupak javne nabave za nabavu usluga i opreme za Zonu posebnog prometnog režima te je nakon okončanja postupka potpisan ugovor s ponuditeljem. Odluka za Zonu posebnog prometnog režima prošla je javno savjetovanje te će ista po dobivanju suglasnosti od strane nadležnih ministarstava biti upućena na odlučivanje Gradskom vijeću Grada Dubrovnika - odgovorili su iz Grada na pitanje o opremi kojom će se kontrolirati prolazak taksista.

- Jednako kao što je prethodno Grad Dubrovnik, uz javno savjetovanje, predstavio sam nacrt Odluke na sastancima s građanima užeg područja Grada, po usvajanju predmetne Odluke od strane Gradskog vijeća javnost će biti pravovremeno informirana o svim odredbama propisanih Odlukom - odgovor je na ostala pitanja koja smo postavili, o kojima ćemo nešto pobliže saznati nakon što odluku prihvati Gradsko vijeće.  

26. travanj 2024 17:06