StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE

Odlučivati će se o novom zaduženju Dubrovnika, ravnatelju Športskih objekata, a Grad od utorka preuzima brigu o pomorskom dobru

Piše A.H.
16. ožujka 2024. - 13:29

Na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća koja će se održati u utorak, Dubrovnik će i praktično preuzeti brigu o pomorskom dobru te će, vjerojatno u narednim mjesecima dobiti i prve pomorske redare. Naime, među ostalim točkama dnevnog reda je i odluka o novom u ustrojstvu gradske uprave, odnosno usklađenju sa novim Zakonom po pomorskom dobru i morskim lukama. Tim Zakonom Grad Dubrovnik obvezan je donijeti Odluku o redu na pomorskom dobru što će u dubrovačkom slučaju biti posao Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, a poštuje li se ta odluka brinuti će djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu.

Pred gradskim vijećnicima, među ostalim, naći će se i Odluka o zaduživanju Grada kreditom od skoro 5,9 milijuna eura kod OTP banke, a u svrhu izgradnje novog Doma za starije i nemoćne osobe na Medarevu. Također, na sjednici u utorak birat će se i novi ravnatelj, odnosno ravnateljica Športskih objekata Dubrovnik koje je do sada vodio Lukša Klaić. Prije izbora ravnatelja, vijećnici će raspravljati o izvješću o radu te ustanove koja je prošlu godinu u financijskom smislu završila stabilno sa prihodom od 1,58 milijuna eura i viškom od 35.341,19 eura. Ipak oči malo bode što je nešto više od 1,4 milijuna eura ukupnih prihoda stiglo iz gradskog proračuna iako su prihodi od obavljana samostalne djelatnosti u odnosu na prošlu godinu već čak za 34 posto.

Cijeli dnevni red možete vidjeti OVDJE

27. travanj 2024 11:23