StoryEditorOCM
DubrovnikZA KRAJ GLAZBENE GODINE |

NOVA BLAGDANSKA PJESMA DUBROVAČKOG TENORA Stijepo Gleđ Markos iz Betlehema donosi radost Božića

Piše dv
22. prosinca 2020. - 15:11
Dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos svoju vrlo kreativnu glazbenu godinu okrunio je posebnom pjesmom „Betlehemska Hostija“ koja je nastala upravo u Betlehemu. Za ovu pjesmu koja prikazuje prave vrijednosti Božića s porukama mira, ljubavi i nade, snimio je i jedinstven video spot u kojem je omogućio svim gledateljima da zajedno zapjevaju u ove blagdanske dane. Stijepo Gleđ Markos poručuje:

- Betlehemsku Hostiju napisao sam prije dvije godine kad sam imao priliku i blagoslov prošetati stopama našeg Gospodina Isusa u Svetoj Zemlji. Bila je večer. Upravo kao što govori tekst pjesme. Nebo prepuno zvijezda. Bili smo u Jeruzalemu i osjećao sam silnu želju da napišem nešto iz mnoštva emocija koje su me doticale na svakom koraku. Sutradan, rano ujutro, već smo bili u Betlehemu. U malom svetom mjestu gdje sam pjesmu završio te je izveo po prvi put u jednoj od pastirskih špilja u kojoj smo imali Svetu Misu. U ovoj pjesmi sam kao glazbenik proživio rođenje Malog Djeteta Isusa koji je došao na ovaj svijet da nam donese svjetlo i nadu ali i da podnese muku za nas. Nakon rođenja to malo Dijete ima svoj zadatak, misiju koja preko Križa završava uskrsnućem i zato sam pjesmu nazvao „Betlehemska Hostija“ i posvetio je našem Gospodinu Isusu Kristu koji se uvijek nanovo rađa u našim srcima kao Spasitelj svijeta - kazao je Markos i ovom posljednjom izvedbom za ovu godinu svima poželio 'sretan i blagoslovljen Božić i neka vas ispuni Mir s neba.”

Za 'Betlehemsku Hostiju' Stijepo Gleđ Markos je napisao glazbu, tekst i aranžman. Video za novu Markosovu blagdansku pjesmu možete pogledati ovdje.

28. travanj 2024 03:45