StoryEditorOCM
DubrovnikZablistala na božićnom koncertu

Nikoleta Ivanković, osmašica iz Mokošice, nova je zvijezda na dubrovačkom glazbenom nebu. U Valamaru je bez imalo treme pjevala s renomiranim imenima

Piše Piše: Lorita Vierda
25. prosinca 2021. - 11:49

Ona je djevojčica od 13 i pol godina i glasom već odavno oduševljava dubrovačku publiku. Zablistala je na velikom božićnom koncertu u Valamaru otpjevavši nekoliko božićnih pjesama kao da je cijelog života na pozornici. Nikoleta Ivanković, učenica 8. razreda OŠ Mokošica nova je zvijezda dubrovačkog glazbenog neba. Sigurna u sebe, bez prevelike treme, s gracioznim i odmjerenim nastupom istaknula se svijetleći među brojnim solistima božićnog koncerta, no za njezine roditelje, Vedrana i Linu, to nije nikakvo iznenađenje.

image
Nikoleta Ivanković zapjevala je na božićnom koncertu u Valamaru
Privatni Album


-Ona nema tremu, ima malu ali onu pozitivnu, njoj je to toliko normalno jer stvarno gušta u pjevanju pa je sve ovo drugo nebitno - kažu nam ponosni Nikoletini roditelji, i sami glazbenici. Ljudi koji po cijele dane sviraju, pjevaju, nastupaju, skladaju, i vježbaju i svoje su dvije kćeri slučajno 'zarazili' putem, a objema im je motanje po probama i među pjevačima i plesačima svakodnevica, pa Nikoletin nastup nije prvi ovako veliki, ali je svakako najjače zasvijetlio.

Mama i tata su krivi


-Pjevala je prije dvije godine u Orlandovoj godini skladbu Orlando s Orkestrom u Kazalištu Marina Držića u konavoskoj nošnji, a sad su je zvali iz Dubrovačkih ljetnih igara, ne znam kako su došli do njezinog imena, i ona je oduševljeno prihvatila. Kad se ovako gleda kako pjeva, ona je odrasla pjevačica, a ustvari je samo djevojčica od 13 i pol godina koja sanja o pjevanju. Uz školu ide i na pripreme za srednju glazbenu školu smjer solo pjevanje kod profesorice Diane Stanoš, a i inače ide u Muzičku školu na klavir kod profesora Frana Krasovca. Tako da zaista radi sve da se nastavi baviti glazbom, i sve ovo je njoj baš potpuno prirodno - pričaju sretni roditelji.

image
Privatni Album


Kao i prošli put prije dvije godine kad je prvi put pjevala na velikom koncertu s orkestrom, i ovaj put pjevala je skladbu koju je skrojila dobitna kombinacija - glazbu je napisala njezina mama Lina, a tekst Diana Brkić u aranžmanu Damira Butigana i to je zapravo pravizvedba pjesme Sretan Božić Grade. Uz to je zapjevala i Bijeli Božić, a pljesak je bio takav da je otpjevala i bis, i to Zvončiće gdje joj se pridružio i sin sopranistice, također jedne od solistica na Božićnom koncertu, Valentine Fijačko Kobić. Pjevao je i tenor Roko Radovan, pjevala je s velikim, školovanim pjevačima, kao da pjeva s njima svaki dan.


-I tad kad joj se on pridružio uz pjesmu su počeli skakati, onako baš dječje, i tu se vidjelo da je ona ustvari samo obična djevojčica i bilo je baš lijepo i slatko." - pričaju Lina i vedran i dodaju kako je Nikoleta, kako se vazda motala po Linđu gdje je stasao i njezin tata Vedran, počela ići i na Linđo.

image
Bozo Radic/Cropix

Ujutro frizura, navečer koncert


-Jest da je bila korona, nisu se baš mogli sastajati, a i kad jesu, falilo je puno ljudi, nezgodno je bilo i tako je malo po malo, zajedno s ostalima prešla u A sastav" - dodaju roditelji.


A što da su dobili djevojčicu koja nema baš nimalo sluha?


-Ha, ha, sve je moguće! Mislili smo, zamisli, mi svi muzičari, a ona da pokupi od nekoga iz familije totalni nedostatak sluha što bi onda? Pa pustili bi je da pjeva iz svega glasa naravno, a što drugo? Ali eto, baš smo sretni da obje kćeri imaju sluha i pjevaju, i još važnije da to jako jako vole, jer ono što čini naš život čini i njihov, mislim da ljubav prema glazbi jednostavno, uz nas dvoje, nikako nisu mogli izbjeći - smiju se sretni roditelji buduće školovane pjevačice.

image
Nikoleta na nastupu prije dvije godine u Orlandovoj godini u KMD-u s orkestrom
Privatni Album


-Ako bude vježbala na tome kao i dosad nadamo se upisati srednju glazbenu školu smjer solo pjevanje, ona to jako želi. Ili frizersku (smijeh)! Rekli smo onda da ćemo otvoriti frizerski salon uz frizure i šminkanje, a navečer neka ima pjevačke gaže. Ili nek pjeva dok ljudima pravi frizure, a i meni će bit' lakše, neću morati negdje drugdje u frizera".
Ali glazba je svakako ono što Nikoleta najviše želi, a mi joj želimo isto. Sretno!

29. travanj 2024 11:20