StoryEditorOCM
DubrovnikMOSTOVCI U PARKU NA BATALI

Nikola Grmoja: Dosta su županu bila i dva mandata

Piše T.S.
27. svibnja 2017. - 14:13

Kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Grmoja danas je u parku na Batali održao konferenciju za medije na kojoj je još jedanput pozvao žitelje najjužnije županije da glasaju za promjene i zaustave vladavinu HDZ-ovog župana Nikole Dobroslavića, rekavši kako mu nije jasno da čovjek od 68 godina ide po treći mandat.

Potporu Grmoji došli su dati i Maro Kristić, te Vlaho Orepić, a uz Grmoju su stali i njegovi zamjenici Mato Tomljanović i Daria Pecotić.

Tema konferencije je bila izgradnja terminala u Gružu i osiguranja vezova u komunalnoj lučici Batala.
'U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ću raditi kao što je MOST radio na nivou države, a to je u službi javnog interesa. Ne podržavamo privatne interese kao što je bio slučaj s lukom nautičkog turizma i kod terminala u Gružu gdje se pogodovalo privatnim interesima, a ne građanima Dubrovnika. Osigurati ćemo i dodatne vezove za građane, jer ih sad ima premalo, a proširiti ćemo ih i na Rijeku dubrovačku i Solitudu', poručio je Grmoja koji je u više navrata spomenuto i da ovoj županiji treba energičan župan koji će raditi isključivo u javnom interesu.

Grmoja je još kazao da se kod gruškog terminala pogodovalo francusko-turskom konzorciju.

'Naš je stav od početka bio taj da terminal treba biti u vlasništvu građana Dubrovnika', kazao je Grmoja i dodao da u drugom krugu lokalnih izbora ne očekuje potporu drugih političkih stranaka jer ljudima ne treba davati naputke.

Bivši Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je kazao da je rođen u Konavlima, a živi u Pločama i tako svojim životom zaokružuje ovu županiju.'Mislim da bi građani trebali izabrati čovjeka koji sluša i služi narodu, a to je naš Nikola Grmoja, a ne podržati Dobroslavića koji je čovjek koji sluša i služi političkim mentorima', jasno je kazao Orepić. Bivši ministar je također naveo primjer Ploča, kada su građani izašli na referendum u cilju da zaustave gradnju termoelektrane na ugljen, a Nikola Dobroslavić se tamo nije ni pojavio.


Grmoja je komentirao i situaciju na nacionalnoj razini.

'Premijer Plenković obilazi državu i prodava spinove kako smo mi rušili vladu s SDP-om, a upravo njega i ministra Marića koji je kompromitiran aferom Agrokor spašava bivši predstojnik Milanovićevog ureda, danas mu je glavni partner Milorad Pupovac, a najavljuju se suradnje s HNS-om i IDS-om. Prodaju nam priče o domoljublju jer žele sačuvati svoje pozicije i zataškati kriminal na koji smo mi od početka ukazivali', kazao je MOST-ov kandidat za župana Nikola Grmoja.

28. travanj 2024 19:47