StoryEditorOCM
DubrovnikNOVI ZAKON U IZRADI

Ni taksisti ni Uberovci nisu zadovoljni, najviše profitiraju građani

Piše DV
17. kolovoza 2017. - 17:50

Uberovci tvrde kako se radi samo o kozmetičkim zahvatima, a ne pravoj liberalizaciji, a taksisti se protive povećanju dozvola
Prijedlogom novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, čija je izrada pri kraju i koji bi već u rujnu trebao krenuti u javnu raspravu, a potom i na usvajanje u Sabor, neće izgleda biti zadovoljan nitko osim građana, odnosno korisnika taksi usluga, piše Jutarnji list.
Taksi prijevoz bi, naime, nakon što zakon zaživi, a to bi se trebalo dogoditi krajem godine, trebao pojeftiniti zato što će se izdavati veći broj dozvola za taksiranje, a i do licenca bi se trebalo jednostavnije dolaziti, što znači veću konkurenciju među taksistima.
Kako doznajemo od izvora bliskih radnoj skupini, u novom zakonu će se djelomično liberalizirati taksi tržište, i to tako da će se povećati broj taksi dozvola i ublažiti kriteriji za dobivanje licence za taksiste. Novost je i da će partner-vozači Ubera morati imati i dozvole i licence. Dakle, činjenica da su uvršteni u zakonski okvir za uberovce znači da će biti legalizirani unatoč nedavnim izjavama premijera i resornog ministra Olega Butkovića da je Uber nelegalan, pa čak i najavu inspekcije Ministarstva prometa da će sudskim putem tražiti njihovu zabranu, saznaje Jutarnji list.

27. travanj 2024 18:49