StoryEditorOCM
DubrovnikPARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE

Neboderko uskoro kreće u prvu vožnju! Evo što se još čeka za autobusnu liniju između gruških nebodera

Piše Maja Rilović Koprivec
31. siječnja 2024. - 10:56

Projekt "Neboderko" sustav javnog gradskog prijevoza minibusevima u najtežoj ulici u gradu, Ulici Janka Bobetka između gruških nebodera uskoro kreće na prvu vožnju! Projekt je podsjetimo, osmislila naša sugrađanka Tatjana Puljizević, stanarka gruških nebodera i izradila čitav projekt pripremivši ga za participativno budžetiranje iz gradskog proračuna za 2024. godinu.  Tom se projektu, kako je detaljno pripremljen  nije moglo reći ne, pohvalio je gradonačelnik inicijativu Tatjane Puljizević. Evo što su iz gradske uprave odgovorili kada će konačno Neboderko krenuti u vožnju između gruških nebodera:

"Po izglasavanju projekta "Neboderko", kojeg je gradonačelnik Mato Franković posebno izdvojio na predstavljanju odabranih rješenja, JGP Libertas pripremio je sve preduvjete za prometovanje minibusa navedenom relacijom. U međuvremenu, Grad Dubrovnik je započeo neophodne radove na obnovi asfalta dijela ceste Ulice od gaja. Radovima je obuhvaćen kolnik ukupne površine 3000 metara četvornih i to na potezu od križanja s Ulicom generala Janka Bobetka do križanja s Ulicom padre Perice. Iz navedenog razloga, minibus će započeti s prometovanjem ovom dionicom po završetku radova, što se očekuje sredinom veljače, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Za projekt "Neboderko"  kroz Participativno budžetiranje osigurano je 120 tisuća eura. Naime, svaki gradski kotar za izabrani projekt participativnog budžetiranja ima na raspolaganju 120 tisuća eura, a svaki mjesni odbor 60 tisuća eura.

Bravo!

28. travanj 2024 15:07