StoryEditorOCM
DubrovnikPRIČA STARA, SVIMA ZNANA

Nakon festivala demokracije usljedio festival primitivizma

23. svibnja 2017. - 16:15

Nakon velikih prometnih gužvi s kojima je počeo ovaj tjedan, nesmanjene su gužve zabilježene i u utorak. 

Premda su prometni policajci pokušavali sve kako bi se kolone smanjile a promet ubrzao, nepobitna je činjenica kako su svi vozači usporavali vožnju između skretanja za parking iza "Atlasove" odnosno palače Giorgi i platoa Pila. Razlog tome su ogromne, debele čelične ploče iznad šahta kabelskog raspleta HEP-a: vrućina je zagrijala ploče koje su rubovima dodatno "stršale" prrema gore na kolniku i inače neravnom uslijed nastalih brazdi od kotača motornoih vozila. Vozače treba razumjeti: pucanje gume, oštećenje poluosovine ili najobičnija ogrebotina na podvozju mogu imati nesagledive financijske i sigurnosne posljedice po vozača i vozilo.

Gužve su počinjale već na Ilijinoj Glavici gdje su nervozni vozači pravli slalom iz jedno u drugu prometnu traku kako bi barem minutu prije stigli do Grada. Naravno, sve to je samo produžavalo vrijeme vožnje u koloni, a osjećaj dužeg vremena bio je tim veći jer su proradile i strasti, čule su se bestimje. Spominjala se i najuža rodbina, te smo nakon nedjeljnih izbora kao Festivala demokracije danas nazočili festivalu primitivizma... Šteta, a moglo je bez toga. 

Rješenje? Ogorčeni sugrađani koje smo pitali za odgovor na ovo pitanje najčešče su spominjali organizaciju prometa:- Kad su već radili između ponoći i zore, što je pozitivni iskorak u odnosu na dosadašnjuu praksu, gradske vlasti i policija su trebali sve do podneva preusmjeriti promet prema žičari i dalje a u međuvremenu odmah u rani prijepodne asfaltirati sanirani šaht kabelskog raspleta Hrvatske elektroprivrede. Ovako, sanacija neće uslijediti možda još danima, gužve će ostati nesmanjene a uz bolju organizaciju su mogle biti samo jedno prijepodne- sažeti je odgovor naših sugrađana.    

27. travanj 2024 22:56