StoryEditorOCM
DubrovnikVEČERA OD KANDELORE

Nakon dvije godine Grad će u Revelinu ugostiti 400-tinjak uzvanika! Na šporke makarule pozvan je cijeli državni vrh, a evo što se još pripremilo za uzvanike

Piše Maja Rilović Koprivec
25. siječnja 2023. - 21:49

Gradska uprava Dubrovnika  ove će godine proslaviti Dan grada svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Večerom od Kandelore u Revelinu, na blagdan Svjećnice. Bez maski i epidemioloških mjera, nakon dvije godine u kojima se nije održala zbog epidemije COVID 19, ove godine Grad Dubrovnik upriličit će Večeru od Kandelore povodom Feste svetog Vlaha i Dana Grada.

Tradicionalno je riječ o otprilike 400 uzvanika na večeri, prijatelja i gostiju Grada Dubrovnika koji će doći u Grad uz Festu svetoga Vlaha. Iz gradskog protokola doznajemo kako su pozivnice na večeru upućene cijelom državnom vrhu, odnosno predsjedniku Vlade RH, predsjedniku Republike Hrvatske i predsjedniku Hrvatskog sabora, a službene potvrde dolaska nisu zaprimljene.

Osim večere na kojojm  su najvažniji uzvanici laureati nagrada Grada Dubrovnika te ovogodišnji festanjuli Feste sv. Vlaha,  pripremljen je i dramsko-scenski i glazbeni nastup za ovu prigodu uz izvođače: glumce Srđanu Šimunović, Marjana Nejašmića Banića i Bojana Beribaka, a nastupit će i naša velika pjevačka diva  Radojka Šverko uz pratnju pijanista  Vladimira Babina, klapa Kaše, te mladi dubrovački glazbenik Mihael Štaka i plesna skupina Step´n´Jazz.

Također priprema se i nastup posebne gošće iznenađenja, no tko će to biti iz protokola Grada Dubrovnika ne otkrivaju.

Poznat je međutim jelovnik - tradicionalna jela koja se u dubrovačkom kraju pripremaju uz Festu sv Vlaha, šporki makaruli, krafeni… Vina su kao i uvijek s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a trošak cateringa iznosit će okvirno 19.000 eura, navode iz gradskog protokola, no ne otkrivaju ukupne troškove gradskog proračuna za cjelokupnu organizaciju ove večere.

Nisu planirane niti aukcije ili lutrije na večeri čiji bi eventualni prihod bio namijenjen nekoj humanitarnoj akciji.

- Večera se organizira u svrhu proslave Dana Grada Dubrovnika i davanja počasti laureatima Grada te samim time prihoda od večere nema – odgovaraju iz gradske uprave.

 

 

23. svibanj 2024 03:00