StoryEditorOCM
DubrovnikToplinski val u naletu

Na snazi upozorenje za cijelu obalu, ali pravi problemi stižu u utorak i srijedu

Piše DV/JL
20. kolovoza 2023. - 13:41

- Na Jadranu će opasnost od toplinskog vala idućih dana biti velika i vrlo velika uz vrlo tople noći koje mogu onemogućiti kvalitetan san i odmor. Najviša dnevna temperatura nerijetko će pak prelaziti 35°C. Bit će sunčano uz umjerenu buru i u popodnevnim satima sjeverozapadnjak, kaže meteorolog Tomislav Kozarić u svojoj prognozi za HRT. Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 30 i 35 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

image

Toplinski val

Tom Dubravec/Cropix

I u ponedjeljak će biti sunčano i vruće, u unutrašnjosti uz slab dnevni razvoj oblaka. Vjetar će na na kopnu biti uglavnom slab, dok će na Jadranu puhati slaba i umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 16 do 21, na moru od 22 do 27, a najviša dnevna uglavnom od 31 do 36 °C, navodi jutarnji.hr.

U nastavku tjedna očekuje se novi toplinski val. Za danas je DHMZ izdao narančasto upozorenje zbog velike opasnosti od toplinskog vala za područje Rijeke i Splita, a za sutra je narančasto upozorenje prošireno još i na područje Knina i Dubrovnika. U utorak i srijedu će opasnost od toplinskog vala biti vrlo velika na području Rijeke, Splita i Dubrovnika pa je izdano crveno upozorenje.

27. travanj 2024 13:24