StoryEditorOCM
DubrovnikSigurna turistička destinacija

Na području PU dubrovačko-neretvanske 14 stranih policijskih službenika, poznato je odakle dolaze i kakav im je raspored

Piše DV
21. srpnja 2023. - 12:32

Projekt „Sigurna turistička destinacija“ započeo je 2006. godine i kroz godine se razvio u prepoznatljiv hrvatski brend u koji se uključuje sve više zemalja, pa čak i one koje su izvan Europe kao što su primjerice Kina i Koreja.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević danas je primio devet stranih policijskih službenika koji će tijekom ovog ljeta, zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, obavljati službu u našoj Policijskoj upravi.

image
Pu Dubrovačko-neretvanska/

„Želim vam da se osjećate dobrodošlo i ugodno. Hrvatska puno ulaže u svoju sigurnost, upravo zato i jeste s nama ovdje jer želimo da se naši turisti, kada vas vide, osjećaju još sigurnije i ugodnije u Hrvatskoj i svoje dojmove prenesu svojim sugrađanima“, rekao je na prijemu načelnik Pavličević.

Osim razmjene iskustava i međusobne suradnje koja se nastavlja i nakon njihovog odlaska iz Hrvatske, ovaj projekt dovodi do još bolje promocije Hrvatske koja je prepoznata kao izuzetno sigurna zemlja što je turistima izuzetno važno kod odabira turističke destinacije za odmor.

Naime, osjećaj sigurnosti se povećava kada u stranoj zemlji u kojoj boravite vidite policijskog službenika koji dolazi iz vaše zemlje i reakcije turista na to su izrazito pozitivne.

image
Pu Dubrovačko-neretvanska/

Ove godine s nama su kolege iz Kine, Poljske, Francuske, Kosova, Albanije i Crne Gore, od kojih nekima nije prvi put da sudjeluju u ovom međunarodnom projektu. U sklopu projekta tijekom srpnja i kolovoza na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boraviti će ukupno 14 stranih policijskih službenika koji će kod nas boraviti u intervalima po 20 ili 30 dana.

Službu obavljaju u temeljnoj i kriminalističkoj policiji PP Dubrovnik, graničnoj policiji u PGP Gruda, pomorskoj i graničnoj policiji u PPomP Dubrovnik, aerodromskoj i graničnoj policiji u PAP Čilipi te u prometnoj policiji u PPromP Dubrovnik. Tijekom obavljanja poslova ne primjenjuju policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, te se pridržavaju pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

U projektu Sigurna turistička destinacija do sada je sudjelovalo više od tisuću stranih policijskih službenika, a ove godine u raznim policijskim upravama na razini Hrvatske boravit će 101 strani policijski službenik iz 19 zemalja.

05. svibanj 2024 04:38