StoryEditorOCM
DubrovnikRADNI OBILAZAK OSOJNIKA

Na Osojniku slijede opsežni radovi

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
8. rujna 2017. - 16:58

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić u pratnji suradnika i čelnika komunalnih poduzeća Vodovod i Čistoća obišla je Tehničko- tehnološki blok na Osojniku te područnu školu Osojnik i pripadajući vrtić. Kako javljaju iz gradske uprave Dubrovnika, povod obilaska zemljišta u gradskom vlasništvu je početak postupka izrade UPU-a odnosno Urbanističkog plana uređenja "Tehničko-tehnološki blok Osojnik" o čemu je Gradsko vijeće odlučilo 21. srpnja ove godine.

Tijekom obilaska terena usuglašene su potrebe gradskih tvrtki za izdvojenim pogonima i tehničko- tehnoloških rješenjima u okviru javnih djelatnosti koje obavljaju. Tako je Čistoća Dubrovnik na ovom području planirala ustrojiti soritnicu s pretovarnom zonom koja će se koristiti za odvoz komunalnog otpada izvan gradskog područja nakon zatvaranja odlagališta Grabovica, dok je Vodovod iskazao potrebu za postrojenjem za obradu mulja koji nastaje u procesu pročišćivanja otpadnih voda. Na predmetnoj nekretnini planirano je i formiranje odlagališta za mineralne sirovine, što je obveza jedinice lokalne samouprave.

Također, zamjenica Tokić je sa suradnicima obišla i Vatrogasni dom na Osojniku. Sredstva za tu vrijednu investiciju donacijama je prikupila dugogodišnja prijateljica Dubrovnika i dobrotvorka, gospođa Olga Stoss, a objektu nakon rekonstrukcije i nadogradnje prethode završni radovi opremanja. Osim za potrebe DVD Osojnik, nova zgrada vatrogasnog doma svakako će Sočanima i Salačkama biti od koristi i za brojne društvene potrebe.

Zamjenica Tokić na Osojniku se susrela i s ravnateljicom Dječjih vrtića Dubrovnika Bojom Milan Mustać te obišla prostorije Područne škole Osojnik i dječjeg vrtića „Ježić“ koji je otvoren u sklopu te škole. Vrtić trenutačno pohađa 31 dijete, od toga osam jasličkog i devetoro predškolskog uzrasta, a o djeci skrbe tri odgojiteljice i jedna kuhinjska radnica.

Zamjenica Tokić pohvalila je djelatnike škole i vrtića koji su u suradnji s roditeljima od ograničenog prostora stvorili ugodno mjesto za boravak i obrazovanje djece Osojnika. Zbog opravdanih potreba za dodatnim kapacitetima, zamjenica Tokić prisutnima je izložila plan gradske uprave za dogradnjom objekta škole.

23. svibanj 2024 15:36