StoryEditorOCM
DubrovnikŠKOLSKI ODBOR BIRA

Na natječaj za ravnatelja OŠ Marina Držića stigle prijave, evo kada pada odluka

Piše Silvia Rudinović
26. travnja 2022. - 21:14

Dubrovačka Osnovna škola Marina Držića uskoro će dobiti novog ravnatelja. Školski odbor je početkom travnja raspisao javni natječaj za ravnateljsko mjesto na mandat od pet godina.

- Školski odbor je utvrdio da su stigle dvoje prijave o kojima ćemo odlučivati u petak, 29. travnja, a odluku proslijediti ministru obrazovanja na suglasnost – rekla je Olga Muratti, predsjednica Školskog odbora OŠ Marina Držića.

Među uvjetima za kandidate, po raspisanom javnom natječaju, bili su završen studij odgovarajuće vrste za rad na radnom mjestu učitelja ili stručnog suradnika u osnovnoj školi u kojoj se imenuje za ravnatelja te najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja ili u tijelima državne uprave nadležnim za obrazovanje, od čega najmanje pet godina na odgojno-obrazovnim poslovima u školskim ustanovama. O izboru kandidata odlučuje Školski odbor koji ima sedam članova, i to jednog iz redova radnika, dva predstavnika učiteljskog i jedan roditeljskog vijeća, dok osnivač, Grad Dubrovnik, ima tri svoja člana. Kolektiv svoje mišljenje daje tajnim glasanjem. Ova dubrovačka škola osnovana je 1963. godine kao OŠ Nikice Franić.

Posljednja tri mandata na ravnateljskom je mjestu bila Zrinka Capor, no na ovaj se natječaj nije javila jer 1. rujna odlazi u mirovinu.

05. svibanj 2024 02:39