StoryEditorOCM
DubrovnikUdruga Bonsai održala interaktivnu radionicu “Biti volonter”

Mladi Dubrovčani žele volontirati u inozemstvu

Piše PSD.
19. srpnja 2017. - 12:23

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, organizirala je 18. srpnja 2017. poludnevnu interaktivnu radionicu “Biti volonter” u sklopu projekta lokalnog volonterskog centra “DU, you volunteer?”
Voditeljica radionice, Sandra Dubravčević upoznala je sudionike s pojmom i ulogom volontera u društvu, poslovima koje volonteri mogu obavljati u organizacijama,  pravima i obavezama volontera kao i organizatora volontiranja kao i najvažnijim zakonskim regulativama vezanim za volonterstvo u RH.
Najveći interes sudionici su pokazali za mogućnost volontiranja u inozemstvu putem EVS – Europske volonterske službe. Riječ je o dijelu programa Erasmus + koji omogućuje mladima od 17 do 30 godina volontiranje u državama Europske unije i drugim zemljama na kratkoročnom (do 2. mjeseca) i dugoročnom (do 12. mjeseci) projektu. Sudionicima su predstavljeni aktualni projekti na koje se mogu prijaviti, a mogu se pronaći i na facebook stranici Volonterskog centra Dubrovnik.
Radionica “Biti volonter” jedna je od posljednjih aktivnosti projekta lokalnog volonterskog centra ”DU, you volunteer?” koji se provodio od 1. kolovoza 2016. godine. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

28. travanj 2024 01:17