StoryEditorOCM
DubrovnikPRVO DESETODNEVLJE GRADONAČELNIKA

Mato Franković najavio smjene direktora i preustroj gradske uprave

Piše AKa
21. lipnja 2017. - 17:23

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Orlandom Tokić održao je konferenciju za novinare uz prvih deset dana od preuzimanja dužnosti.

Na početku konferencije Franković je potvrdio kako je njegov osnovni cilj reorganizacija gradske uprave do 1. rujna radi bolje učinkovitosti.

- Obavio sam razgovor s pročelnicima svih odjela i svi su stavili mandate na raspolaganje te su svi imenovani privremenim pročelnicima do okončanja reorganizacije. Sukladno natječajima, vidjet ćemo tko će obnašati koju dužnost - izjavio je gradonačelnik.
Franković je najavio i da će svi direktori komunalnih tvrtki u gradskom vlasništvu uskoro biti smijenjeni.

– Za 23. lipnja sazvane su Skupštine svih društava. Ja sam održao sastanak sa svim direktorima, odnosno predsjednicima uprava trgovačkih društava u vlasništvu Grada na kojem sam ih obavijestio kako, u ovom trenutku, ne uživaju moje povjerenje te ih pozvao da mandate stave na raspolaganje. Neki od njih su to učinili, neki nisu. Grad će u potpunosti poštivati sve ugovorne obveze koje su navedeni sklopili s upravom ili postojećim nadzornim odborom pojedinog društva. Međutim, 23. lipnja promijenit ćemo članove svih nadzornih odbora i članova uprava te direktora, smatram da je to odgovorno te da će se na taj način pokrenuti sve što smo predstavljali u svom predizbornom programu - kazao je gradonačelnik.

 Najavio je i skoro uvođenje kompjuterskog sustava putem kojeg će građani moći u stvarnom vremenu pratiti stanje rješavanja svojih predmeta i provjeriti relevatne gradske dokumente.

Gradonačelnik je kao frezultate početka mandata posebno istaknuo sastanak s Nikom Kapetanićem, čelnikom Drzuštva prijatelja dubrovačke starine, na kojem se razgovaralo o budućnosti i odnosima Grada i Društva prijatelja dubrovačkih starina. Prema Frankovićevim riječima, usuglašen je budući ugovorni odnos, odnosno produžetak ugovora, kao i raspodjela sredstava koja bi iznosila 70 posto za Grad Dubrovnik i 30 posto za DPDS. 

Franković je spomenuo i Zakladu Blaga djela koja je već godinama bez jasne Uprave i ostalih tijela važnih za funkcioniranje. U tom smislu s Nikolom Obuljenom kao predstavnikom Zaklade dogovoren je nastup prema Ministarstvu uprave koje je dužno imenovati privremenog upravitelja zaklade kako bi nestale sve zapreke u djelovanju.

- Novi proračun, kao temeljni akt, je završen. Međutim, moram naglasiti kako se radi o proračunu koji će doživjeti svoj rebalans već početkom rujna upravo zbog najavljene reorganizacije. Očekujem usvajanje proračuna na sjednici 30. lipnja i vjerujem kako u vezi toga neće biti problema te da ćemo imati više od 16 ruku koji će podržati ovaj privremeni proračun - zaključio je Franković.

30. travanj 2024 17:16