StoryEditorOCM
DubrovnikIDUĆE GODINE PREDSTAVLJA HRVATSKU U KINI

Mario Margaretić najbolji je barmen u Hrvatskoj

Piše dv Foto: dv
15. studenog 2018. - 01:26
Međunarodno natjecanje barmena i Državno prvenstvo Barmena održano je u Makarskoj od 6. do 9. studenogu organizaciji Hrvatske Udruge barmena, a titulu ukupnog pobjednika ponio je Mario Margaretić inače barmen u Hotelu Lapad.
 
Do titule ukupnog pobjednika Margaretić je došao pripravivši koktel pod imenom "Bartender Choice" i njime zadovoljio želje i očekivanja Stručnog ocjenjivačkog suda.
 
Mario Margaretić već dugi niz godina sudjeluje na ovim natjecanjima i osvajač je brojnih nagrada koje je okrunio i ovim priznanjem. Kao novi državni prvak imat će priliku predstavljati svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu koje će se održati od 4. do 9. listopada 2019. godine u Chendgu, Kina.
 
Osim Maria Margaretića boje dubrovačkih ugostiteljskih objekata branili su još  Antun Arguini (Hotel Argentina) u kategoriji aperitiv koktel oosvojio je drugo mjesto.  Miia Jelčić (SUB City Srerbreno)  osvojila je  prizanje za njabolji stručni rad, Dora Sušić ('The Bar by Azur'), osovojila je nagradu za najbolju dekoraciju dok je Ivana Vinković (Cafe bar Piaza Ragusa) osvojila drugo mjesto, a Anita Tuđan (Dubrovnik Palace) zauzela je treće mjesto u kategoriji Long drink.
 
Prema riječima organizatora dubrovački barmeni i ovaj put su pokazali zavidno znanje i vještine u pripremanju koktela.
 
 
28. travanj 2024 15:09