StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA PREDAJE

MARIA HASELSTEINER NAJAVLJUJE PETICIJU Zemljište koje namjerava prodati ministar Marić vrlo je važno za Zaton!

Piše PSD.
8. ožujka 2019. - 16:00

Nakon što je ministar državne imovine Goran Marić nedavno tijekom posjeta jugu Hrvatske kazao kako neće odustati od natječaja za prodaju državnog zemljišta između Velikog i Malog Zatona, a o čemu je pisala Slobodna Dalmacija, Zatonjani nastavljaju borbu. Predvodnik je Maria Haselsteiner.

- Imam namjeru raditi peticiju, htjela sam da preko Mjesnog odbora Zatonjani dobiju mogućnost razgovora. Poslala sam dvije SMS-poruke predsjedniku Mjesnog odbora Zaton Emiliju Puljizeviću da Zatonjani traže skup građana u vezi aktualnog problema prodaje zemljišta na koje nisam dobila odgovor. S obzirom da nisam dobila odgovor, sljedeći tjedan počinjem sakupljati potpise. Jednostavno, to zemljište je vrlo, vrlo važno za turističko mjesto Zaton. Turisti u Dubrovniku ostaju dva do tri dana i idu, to je već poznato, a nama treba turizam koji traje duže i turisti nam moraju imati mogućnost da imaju gdje poći na plažu, a to je jedina plaža u Zatonu, kazuje Haselsteiner ističući kako će joj prilikom prikupljanja potpisa pomoći jedna osoba.

Otkriva i kakve su reakcije na njezinu ideju.

- Razgovarala sam s nekoliko mještana o peticiji pa su mi rekli da to napravim, bit će ih puno koji tu baš neće htjeti sudjelovati, ali to mi ne smeta! Ako dobijem 50 posto, to je već dovoljno! Obuhvatit ću samo Zaton Veliki jer je plaža u većem udjelu važna za Zaton Veliki. Zaton Veliki ima jako puno vikendica pa nije tako jednostavno reći koliko će mi potpisa trebati, moram vidjeti koliko je stalnih stanovnika, a koliko ih samo ima vikendicu, kazuje sugovornica.

Prokomentirala je i šutnju lokalnog Mjesnog odbora.

- Peticiju sam htjela provesti uz suglasnost Mjesnog odbora, kad bi se sazvala skupština građana, mještani bi se odmah mogli izjasniti i možda odmah dati potpise. A šutnja Mjesnog odbora? Pa mislim da oni iz Mjesnog odbora ne mogu odgovoriti na ono što Zatonjani traže, to jest skup građana jer bi bile velike rasprave, a sa šutnjom se nekako to sve prekrije, zaključuje Haselsteiner. bLu

30. travanj 2024 13:48