StoryEditorOCM
DubrovnikZAKLJUČENA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Maja Bender ravnateljica je Doma za starije osobe Ragusa, Mihaela Skurić i dalje ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika. Evo o čemu su vijećnici raspravljali po pitanju Luke Dubrovnik i Groblja Dubac

Piše DV
5. rujna 2022. - 21:05

Pod točkom dnevnog reda vezanoj za Prijedlog zaključka o prihvaćanju godišnjeg izvješća o poslovanju Groblja Dubac d.o.o. za 2020. godinu Nikša Selmani naglasio je kako je u drugoj etapi izvješća potrošeno 70 milijuna kuna te upitao koliko se grobnih mjesta predvića na groblju?

Pročelnica Upravnog odjela Paula Vugdelija Pikunić odgovorila je kako je groblje opremljeno potrebnim materijalima i infrastrukturom te da se planira napraviti sve skupa 3500 grobnica, a da se do kraja 2023. godine u potpunosti planira napraviti 1650 grobnica.

Prešlo se na Prijedlog zaključka o prihvaćanju godišnjeg izvješća o poslovanju Luke Dubrovnik d.d. za 2021. godinu. Ivan Tropan pitao je što se događa oko prodaje dionica Luke? Gradonačelnik Franković odgovorio je kako Luka Dubrovnik u trenutku kupoprodaje nije bila u većinskom vlasništvu Grada te da nisu mogli samostalno donijeti odluku. Naglasio je kako je Grad sad moćniji nego kad je UTD Ragusa kupila sporini paket, a i da postoji veliki interes za kupovinu dionica Luke. Franković je u nastavku rekao kako je strateški interes Grada bila kupovina većinskog vlasništva Luke.

Tropan je naglasio kako Luka Dubrovnik ima 12 milijuna kuna zadržane dobit te pitao kako će se financirati novi investicijski? Franković je odgovorio kako su tu fondovi da financiraju projekte. Također je naglasio kako su određeni tražili dokapitalizaciju kako bi Grad dobio 25 posto.

Đuro Capor pitao je Željka Raguža kolika mu je plaća u Luci? Željko Raguž mu je odgovorio kako je taj podatak poslovna tajna te da mu plaća nije veća ni kune od svoga prethodnika. Franković je u nastavku rekao kako je prije dva mjeseca istaknuo da će "ježa gutati tko u Luku dirne" te smatra kako Srđevcima kupovina nije bila po volji, a da će građani za 10 godina sigurno cijeniti činjenicu da je Grad vlasnik Luke.

Pero Vićan naglasio je kako sjednica traje skoro 10 sati i da su po pitanju ove točke stvari vrlo jasne i da se ne treba raspravlajti o stavrima o kojima se ne zna puno. Raguž je istaknuo prostor Frendya kao prostor koji ima potencijal te da se može razmisliti o njegovoj kupnji.

Na današnjoj sjednici redom su prihvaćena i izvješća Agencije za društveno poticanu stanogradnju, Boninova, Čistoće, Domouprave, Dubrovačke baštine, Dubrovačke razvojne agencije, Groblja Dubac, Hotela Gruž, Libertasa, Luke Dubrovnik, Sanitata, UTD Raguse, Vodovoda i Vrtlara.

Na sjednici je većinom glasova za privremenu ravnateljicu Doma za starije osobe Ragusa izabrana Maja Bender, a za ravnateljicu Zavoda za obnovu Dubrovnika, Mihaela Skurić.

 

28. travanj 2024 15:19