StoryEditorOCM
DubrovnikAUTOR OBRADE JE VEDRAN KRALJEVIĆ

Linđo Rim Tim Tagi Dim - ovakvu verziju još niste čuli!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
20. svibnja 2024. - 09:54

Održana je prezentacija nove dorađene, moderne verzije Linđa - Rim tim tagi dim, koja je izazvala veliko zanimanje kod javnosti na ovim prostorima i duž cijele Lijepe naše.

Glazba se prvi put javno izvela s plesnom skupinom KUD-a Sv.Juraj iz Osojnika kod mjesne crkve Sv.Juraj Osojnik u nedjleju, 19. svibnja u 16:00 sati. Na prezentaciji za medije sudjelovali su ljeričarka Nikoleta Kovačić s plesnom skupinom KUD-a Sv.Juraj iz Osojnika, predsjednica ŽK Dubrovnik mr.sc.Nikolina Trojić i autor obrade Linđa Vedran Kraljević.

- Prvi put smo spojili glazbom s izvornim plesom Linđa. Kad sam slušao Marka Purišića koji je nastupio na Euroviziji i za mene je prvak Eurovizije, prepoznao sam jako puno elemenata u ritmičkom smislu našeg Linđa, pa sam s Nikolinom Trojić, članicom KUD-a Sveti Juraj iz Osojnika dogovorio da napravimo aranžman    - rekao je Kraljević, dubrovački poduzetnik i tvorac nadaleko poznate manifestacije Meditaranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja, čija je ideja bila zanimljiva obradu hita ovogodišnjeg Eurosonga, Rim Tim Tagi Dim.

image

Dubrovnik, 190524. KUD Sv.Juraj iz Osojnika izvodi Rin Tim Tagi Dim. Na fotografiji: Vedran Kraljevic. Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

- Trebalo mi je nekih 4-5 dana da to spojim i napravim - naglasio je Vedran Kraljević, koji se osim poduzetništvom, još od mladih dana bavi glazbom.

- Ljudi su to primili jako dobro. Bilo je jako lijepo na Osojniku, a KUD Sveti Juraj s Osojnika su jedna vrlo kvalitetna i mlada ekipa koja nastupa i na Mediteranskom sajmu. Posebno mi je drago da njeguju baštinu i tradiciju Linđa koja traje stoljećima i oni su to izveli u modificiranoj verziji. Bilo je vrlo uspješno, nadam se da će saživjeti, a imamo velike planove u budućnosti - najavio je Vedran Kraljević.

image

Dubrovnik, 190524. KUD Sv.Juraj iz Osojnika izvodi Rin Tim Tagi Dim. Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

‘Rim Tim Tagi Dim‘ je pjesma hrvatskog pjevača i tekstopisca Marka Purišića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Baby Lasagna. Pjesma je nedavno predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije 2024. nakon što je s 321 bodom ostvarila pobjedu na Dori 2024. godine. Pjesma je ostvarila najbolji plasman Hrvatske na Pjesmi Eurovizije, osvojivši drugo mjesto.

Kako zvuči nova dorađena verzija Linđa, poslušajte u našem videu!

 

30. svibanj 2024 18:24