StoryEditorOCM
DubrovnikIMA LI KRAJA?

Kuharica kave u uredu dubrovačkog gradonačelnika mora na ispit znanja

Piše SR
23. siječnja 2018. - 11:30

Javni natječaj za kuhara kave u dubrovačkoj gradskoj upravi, koji je u studenom prošle godine izazvao pažnju čitave hrvatske javnosti, upravo je dobio nastavak. U Narodnim novinama objavljen je ispravak ovog natječaja zbog pogreške.

Osim što se nova 'kafe-kuharica' ili 'kafe-kuhar', nakon odlaska gospođe Nike Stanišić u mirovinu, moraju dokazati tijekom probnog roka od tri mjeseca, kandidati za ovo radno mjesto u Gradu Dubrovniku moraju proći i svojevrstan test.

U natječaju iz studenog 2017., od kandidata se tražila „prethodna provjera znanja i sposobnosti pisanim testom iz općeg znanja“. Tih je dana medijske pažnje gradonačelnik Mato Franković izjavio kako bi nova kuharica ili kuhar kave trebao znati osnove dubrovačke povijesti, broj stanovnika, i ostale činjenice o kojima bi, dok uslužuju goste gradske uprave, valjda mogli 'ćakulati'.

Upravni odjel za poslove gradonačelnika Dubrovnika diže ruke od ovog zahtjeva, pa u ispravku natječaja, u Narodnim novinama, umjesto testa iz općeg znanja traži „provjeru znanja i sposobnosti pisanim testiranjem i intervjuom“. Znanja čega, ostaje tek vidjeti. Možda će u pisanom testu morati pokazati poznavanje različitih vrsta napitaka, a u usmenom proricanje iz kave? Npr., vidi li kuharica, koji je sljedeći potez koalicijskog partnera Pera Vićana? Gdje će Dubrovnik sa silnim smećem? Mnogo je pitanja o kojima bi se dalo gatati.

28. travanj 2024 13:16