StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Kreću prvi letovi New York - Dubrovnik, radi se na rekonstrukciji Hotela Gruž, a potpisan je i kolektivni ugovor za zaposlene u kulturi

Piše Grad Dubrovnik
23. travnja 2021. - 12:15
Nakon 51 godinu u Gružu će se urediti prvi novi dom umirovljenika u Dubrovniku. Investicija je vrijedna oko 13,5 milijuna kuna.Grad Dubrovnik

AKTIVACIJA AMERIČKOG TRŽIŠTA

Kreću prvi letovi za Dubrovnik

Posljednjih godinu dana uloženi su znatni napori u promociju Dubrovnika, a posebice kada je riječ o tržištu Sjedinjenih Američkih Država, kao izrazito bitnom emitivnom tržištu, za Grad i Hrvatsku, kazao je gradonačelnik Franković u prigodi najave uspostavljanja direktne zračne linije New York – Dubrovnik od srpnja pa sve do listopada 2021. godine.

Kada je riječ o turističkom oporavku Dubrovnika, u lipnju ove godine u Gradu će se održati konferencija ASTA-a koja okuplja vodeće američke stručnjake u turizmu, a odmah nakon toga krenuti će i direktni letovi iz SAD-a prema Gradu. Ono što gradonačelnik Franković posebno ističe je kako će do srpnja biti visoka razina procijepljenosti građana, a posebice turističkih djelatnika, pa će tako Dubrovnik zasigurno biti poželjna destinacija za odmor brojnih gostiju iz SAD-a, ali i Velike Britanije.

image
Gradska uprava uložila je velike napore u aktivaciju britanskog tržišta i izravnu komunikaciju s tamošnjim vlastima
Grad Dubrovnik

Također, u susret sezoni nakon deset godina, najavljeni su i direktni letovi iz Rusije, Izraela i brojnih drugih europskih destinacija. Treba napomenuti kako su uloženi napori i u aktivaciju britanskog tržišta i izravnu komunikaciju s britanskim vlastima, koju je ova gradska uprava otvorila. Tako je gradonačelnik Franković primio službeni dopis 19. travnja od Ministra za zračni promet, pomorstvo i sigurnost Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Roberta Courtsa vezano za nastavak međunarodnih putovanja i tretiranja britanskih gostiju koji putuju u Dubrovnik, odnosno vraćaju se u domicil.

Oporavak ključne grane gospodarstva

 

Pomoć turističkom sektoru, kao i aktivacija emitivnih tržišta nužna je kako bi se osigurao oporavak naše najvažnije gospodarske grane. Dakako, riječ je o turizmu.

NOVI DOM UMIROVLJENIKA NAKON 51 GODINU

Gradonačelnik Franković obišao radove rekonstrukcije Hotela Gruž

U tijeku je izvođenje prve faze radova na rekonstrukciji i dogradnji Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel, koja podrazumijeva demontažu objekta u sklopu koje je uklonjen i krov postojeće građevine. Radove je obišao dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Nakon 51 godinu ovo će biti prvi novi dom umirovljenika u Dubrovniku, a investicija je vrijedna oko 13,5 milijuna kuna.

image
Nakon 51 godinu u Gružu će se urediti prvi novi dom umirovljenika u Dubrovniku. Investicija je vrijedna oko 13,5 milijuna kuna.
Grad Dubrovnik

“Ovo je prva ovakva investicija ove gradske uprave, ali ne i jedina s obzirom da smo u završnoj fazi izrade dokumentacije za novi dom umirovljenika ispod Opće bolnice, koji će moći primiti više od 200 korisnika. Očekujem da ćemo vrlo brzo predati i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, koju očekujemo do listopada, a investiciju namjeravamo financirati kroz europske fondove“ istaknuo je gradonačelnik Franković prilikom obilaska radova na domu umirovljenika, dodavši kako se izgradnjom novog doma u Gružu i ispod Opće bolnice za dubrovačke umirovljenike nastoji riješiti goruće pitanje nedostatka kapaciteta za starije i nemoćne građane.

Imat će 48 ležajeva

Dom u Gružu imat će sveukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice.

Raspolagat će i sobama za osobe s invaliditetom, što će ga učiniti adekvatno opremljenim za dubrovačke umirovljenike.

SUKLADNO ODLUCI GRADSKOG VIJEĆA

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u kulturi

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je novi Kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama u kulturi kojima je osnivač Grad Dubrovnik, a kojim se uređuju njihova prava i obveze po osnovi rada. Konačna verzija ovog ugovora usuglašena je u veljači 2020. godine, ali je u dogovoru s Hrvatskim sinidikatom djelatnika u kulturi, a uvažavajući globalnu ekonomsku situaciju prouzročenu pandemijom, potpisivanje ugovora tada prolongirano.

image
Gradonačelnik Mato Franković potpisuje kolektivni ugovor za zaposlene u kulturi
Grad Dubrovnik

Ugovor, kojeg je gradonačelnik Franković potpisao ovaj tjedan, sadrži i odredbu po kojoj se prava utvrđena Kolektivnim ugovorom mogu ostvariti samo u slučaju kada su sredstva za ista osigurana u proračunu Grada Dubrovnika te su od primjene izuzete odredbe članka koji kojima se reguliraju eventualna povećanja rashoda za zaposlene.

Pregovori najesen

 

Pregovori o pravima iz Kolektivnog ugovora započinju nakon 1. listopada. Dotad će se primijenjivati postojeći koeficijenti.

27. travanj 2024 09:56