StoryEditorOCM
DubrovnikČestitka načelnika Boža Lasića

Konavoska gimnazijalka Tijana Stojanović dobit će nagradu ‘Luka Ritz‘ za humanost i toleranciju

Piše dv
6. lipnja 2022. - 11:53

Načelnik Konavala Božo Lasić čestitao je sumještanki Tijani Stojanović, maturantici Gimnazije Dubrovnik, na prestižnom priznanju za humanost i toleranciju koja se dodjeljuje u sklopu Godišnje nagrade Luka Ritz.

- Bravo za našu Tijanu! Osvojiti ovakvo priznanje na čast je i ponos ne samo njoj, nego i njezinim roditeljima i cijelim Konavlima - napisao je na društvenim mrežama načelnik Lasić povodom Tijanine nagrade.

Uspjehom svoje učenice ponosni su i u dubrovačkoj Gimnaziji koja je o nagradi objavila poseban post.

Nagrade i priznanja dobitnicima će uručiti ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs i predsjednica Povjerenstva za dodjelu Nagrade “Luka Ritz” gđa Suzana Ritz 13. lipnja 2022. u 11 sati u MZO, Zagreb.

Bravo Tijana! Ti si uvijek bila prva na koju smo se uvijek mogli osloniti – čestitka je Gimnazije svojoj učenici.

Nagrada Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost tradicionalno se dodjeljuje od 2008. godine u spomen na Luku Ritza, mladića tragično preminulog od posljedica vršnjačkog nasilja.

Lani su uz Nacionalni  dan borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna u Centru za mlade Dubrovnik Tijana i kolega Demian Vicelić prezentiral podatke na temu nasilja koje su dobili anonimnim anketnim istraživanjem kod svojih vršnjaka, a njihova profesorica Suada Salčić održala je predavanje o korijenima nasilja i mogućoj prevenciji.

09. svibanj 2024 02:01