StoryEditorOCM
DubrovnikPravne zavrzlame

Klarićev odvjetnik od MUP-a zatražio poništenje natječaja za načelnika PGP Gruda: Internim oglasom traže novog načelnika, a već ga imaju!

Piše DV
29. lipnja 2023. - 10:49

Odvjetnik policijskog službenika Matka Klarića, Dario Obradović u žurni postupak uputio je ravnatelju   Uprave za ljudske potencijale MUP-a, Želju Prši ponovni zahtjev za poništenjem internog oglasa popune radnog mjesta načelnika postaje granične policije Gruda, smatrajući da je provedba internog oglasa iz travnja ove godine za ppunjavanje radnog mjesta načelnika PGP Gruda nezakonita. Naime, Matko Klarić, smatra Obradović, u ovom je trenutku formalno zaposlen na tom radnom mjestu, a nakon što sunaknadna rješenja o raspoređivanju Klarića na druga radna mjesta poništena rješenjima Odbora za državnu službu.

Obradovićev zahtjev zaprimio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, načelnika PU Dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, samostalni sindikat djelatnika MUP-a te pučku pravobraniteljicu, stoji u dopisu.

image

Dopis i zahtjev odvjetnika Matka Klarića, Darija Obradovića MUP-u

Screenshot/
image

Dopis i zahtjev odvjetnika Matka Klarića, Darija Obradovića MUP-u

Screenshot/

"Svojim odgovorom od 12. lipnja 2023.9., a povodom zahtjeva iz gomjeg predmeta, očitovali ste se da je postupak po navedenom intemom oglasu završen jer da je u provedenom postupku načeinik PGP Gruda izabran, da je rješenje postalo pravomoćno te da je sarnim time postupak popunjavanja navedenog radnog mjesta okončan. Nejasno je zbog čega ste službenim dokumentom i svojim potpisom potvrdili činjenice neistinitog sadržaja i time pokušali dovesti u zabludu podnositelja zahtjeva obzirom da je natječaj po intemom oglasu za popunjavanje radnog mjesta - načelnika PGP Gruda po intemom oglasu od 07. travnja 2023. još uvijek u tijeku, odnosno u prostorijama PU Dubrovačko-neretvanske je dana 30. lipnja 2023.g. zakazana provjera kandidata po istom oglasu.

Nadalje, rješenjem odbora za državnu službu od 27. ožujka 2023.g. kojim se policijski službenik Matko Klarić nezakonito rasporedio na drugo radno mjesto iako je po jasnom stavu Odbora za državnu službu trebao zadržati radno mjesto načelnika PGP Gruda." - piše Obradović.

"Ovakvim nesmotrenim postupcima ne samo da se pričinjava šteta ugledu MUP-u kao instituciji koja bi trebala postupati zakonito i nepristrano već se takvim postupanjem izravno oštećuje državni proračun u slučaju tužbe za naknadu štete zbog nezakonitog postupanja MUP-a u ovom slučaju. Dakle, stav Odbora za državnu službu koji je već dva puta poništavao rješenje MUP-a o raspoređivanju policijskog službenika Matka Klarića u ovom slučaju je više nego jasan te je neprijepomo da je provedba ovakvog intemog oglasa od 07. travnja 2023.g. za popunjavanje radnog mjesta načelnika PGP Gruda u cijelosti nezakonita obzirom da je u ovom trenutku Matko Klarić formalno zaposlen na tom radnom mjestu jer su oba naknadna rješenja o raspoređivanju Matka Klarića na drugo radno mjesto poništena. Zbog svega gore navedenog predlaže se naslovu poništiti intemi oglas Ministarstva unutarnjih poslova od 07. travnja 2023. odnosno obustaviti isti postupak, a sve sukladno već zauzetom stavu odbora za državnu službu iz izvršnog Rješenja." - zaključuje Klarićev odvjetnik.

image

Dopis i zahtjev odvjetnika Matka Klarića, Darija Obradovića MUP-u

Screenshot/

Klarić je već prethodno pravomoćno oslobođen za neprimjereno ponašanje, od strane Disciplinskog suda u Splitu, nakon čega je odluku poništio Upravni sud u Splitu. 

 

 

27. travanj 2024 18:09