StoryEditorOCM
DubrovnikPRIMJER ZA SVAKU POHVALU

Kad se male ruke slože zaista se sve učiniti može

Piše napisao: Željko Tutnjević
25. srpnja 2017. - 20:09

Zove Miroslav Stamatović, prijatelj iz davnih dana u Studentskom teatru Lero, pita gdje sam i mogu li doći na put od Orsana prema Solitudu. Pitam zašto, a on govori da vidim čudo (od)bačenih boca i automobilskih guma koje je pet dječaka izvuklo iz mora.

"Zahtjevu" i temi nije bilo prigovora, pa stisnuh gas motora.

Vrijedilo je poći i u ulicu Ivana pl. Zajca doći. Za pet dječaka koji žive u Moluntskoj i tamo se kupaju odluka da očiste more, do njima dostupnih dubina na dah, provedena je u roku odmah!
Bez velikih priprema, logistike i muke dobro im je to pošlo od ruke. Za boce je bilo lako, za automobilske gume ne baš tako.
Od guma punih blata i mulja, izvlačeći ih iz gliba, "zaradiše" i dva - tri žulja, no neće se žaliti, ugodnije će im biti u čišće more na kupanju (u)skočiti.

Veći je problem bio kako "ulov" do kontejnera i odlagališta "otpremiti", no i tu su se načina i mogućnosti uspjeli dosjetiti.
Kako - slike će vam najbolje objasniti.

Red im je redom imena objaviti, njihova je ljetna ekološka dragovoljna "akcija" koju treba zapamtiti i pohvaliti! Hvala vam, Bruno Đuho, Antun Kljunak, Ivan Pavao Bulić, Nikola Đuho i Marko Dužević!

Znamo da im za ovo što su danas učinili ne sljeduju nikakve diplome, ekološke nagrade, a pogotovo ne novci, no važno je reći da je samo jedan budući prvaš u Nautike, a ostala četvrorica još su lapadski osnovci...

27. travanj 2024 13:41