StoryEditorOCM
Dubrovnik‘ČUNJ UPOZORENJA‘ U ULICI KOJA VODI NA PILE

Kad netko propadne, bit će ‘kuku lele‘; bude li Amerikanac, netko će biti tužen

Piše DML
9. srpnja 2023. - 15:15

Dosta prometna ulica koja vodi od Zagrebačke do Pila i stranci koji parkiraju u garaži se često njome koriste, predstavlja opasnost za prolaznike. Naime, negdje na polovici ulice Zrinsko-Frankopanske jedan betonski šaht prijeti propadanjem. To nije ostalo neprimijećeno, pa je nepoznat netko postavio signalizaciju, odnosno ‘čunj upozorenja‘, koji u konačnici nije riješio problem - samo je upozorio prolaznike da ne staju na šaht koji samo što nije propao.

image

Šaht prijeti propadanjem u Zrinsko-Frankopanskoj ulici

Dml/

Nije nam poznato čiji je šaht jer je nedjelja i institucije koje bi nam to mogle otkriti ne rade; ali bude li stranac koji u njega propadne Amerikanac, vrlo vjerojatno tome nekome ne gine tužba. Tako je to u njih, tužba brale, pa se onda drukčije gleda na ovakve stvari.

I lako to, ovo nije jedini šaht u istoj ulici koji samo što nije propao. Pedesetak metara uzbrdo situacija je skoro pa ista - betonski šaht raspukao se nakon godina, možda i desetljeća da ga nitko nije pregledao i obnovio. Infrastruktura nam je i inače jača strana. Dok netko ne nastrada. Onda je ‘kuku lele‘, ali kasno je onda.

image

Šaht prijeti propadanjem u Zrinsko-Frankopanskoj ulici

Dml/
30. travanj 2024 14:55