StoryEditorOCM
DubrovnikZIMA JE VRIJEME ZA NEKE PROMJENE

Kad će turisti moći karticom platitit karte?

Piše napisao i snimio: Ahmet Kalajdžić
28. siječnja 2018. - 15:30

Nova uprava javnog gradskog prijevoznika "Libertas" ozbiljno razmatra mogućnost da putnicima koji iz Dubrovmnjika putuju prema prema nekoj od destinacija do koje prometuju autobusi tvrtki s kojima surađuju, da na Autobusnom kolodvoru u Gružu ponude i mogućnost plaćana prijevoznih karata "plastičnim novcem" odnosno bankarskim- POS ili kreditnim karticama neke od specijaliziranih kartičarskih kuća.

Direktor JGP Libertas Ante Vojnovdić ističe da se "za Kolodvor traži rješenje plaćanja voznih karata kreditnim i POS karticama":

-Sada je to nemoguće, što je apsurd za turistički grad klakav je Dubrovnik i koji u tom segmentu nema potpunu ponudu. Glavna prepreka plaćanja karticama su nemale provizije kartičara, a te su provizije još i veće u kontekstu malih marži koje od karata ima JGP Libertas.

Za očekivati je da će nakon najnovije uredbe EU koja je ograničila marže "kartičara" uskoro i Autobusni kolodvor Dubrovnik omogućiti takav način plaćanja prijevozničkih karata. Jer, u svijetu je odavno prisutan trend da se sve više usluga plaća karticama, a tako glase i preporuke nadležnih institucija Europske unije.

26. travanj 2024 10:12