StoryEditorOCM
Dubrovnikmože li bez šuga?

Jesti u restoranu možda i nije nužno, ali u butigu moramo. Evo koliko pasiranu pomadoru plaćaju Talijani, a za koliko se ista prodaje u Dubrovniku

Piše Silvia Rudinović
22. kolovoza 2023. - 12:32

Cjenici restorana, kafića i sladoledarnica u Dubrovniku i uopće na Jadranu postali su najfotografiranija ‘zanemenitost‘, vrlo čitana vijest po medijima i društvenim mrežama. Ono što domaćem čovjeku mnogo teže pada su cijene proizvoda po butigama, jer jesti u restoranu se ne mora, ali obitelj valja nahraniti. Maslo po 37 kuna, litra trajnog mlijeka u jednoj butizi po 19, a isto pakiranje 100 metara dalje nešto manje od 8 kuna, ... 

image

Cijena passate u Bariju

Čitatelj Dubrovačkog vjesnika prije nekoliko dana posjetio je talijanski grad Bari i fotografirao cijenu Mutti passate u staklenoj boci od 700 grama pa usporedio s cijenom u dubrovačkoj trgovini.

image

Cijena passate u Dubrovniku

U Bariju je puna cijena ovog proizvoda 1,39, a na akciji 1,15 eura, s oznakom da je riječ o ponudi za članove. U Dubrovniku je potom uslikao isti proizvod, a ovdje mu je puna cijena 2,85 eura, odnosno 21,47 kunu, više nego dvostruko skuplja! 

image

Cijena pasirane rajčice domaćeg proizvođača

Čitatelj je radi usporedbe poslao i cijenu pasirane rajčice domaćeg proizvođača.

 

02. svibanj 2024 01:11