StoryEditorOCM
Dubrovnik‘vrući krumpir‘

Iz Ministarstva kulture odgovorili zašto se svako malo mijenjaju glavni dubrovački konzervatori

Piše dv
24. veljače 2024. - 08:13

Iz Ministarstva kulture odgovorili su za N1 na pitanje o Davoru Trupkoviću, glavnom konzervatoru koji je nakon vrlo kratkog vremena maknut s čelnog mjesta Konzervatorskog odjel u Dubrovniku.

Arhitekt Bruno Diklić s radnog mjesta voditelja Odjela za graditeljsku baštinu, krajolik i prostorno planske mjere zaštite u Službi za nepokretnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture i medija raspoređen je na mjesto pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Ministarstva kulture i medija. Glavni konzervator Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija Davor Trupković jednako kao i pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom Ivan Alduk, privremeno su vršili dužnost pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, do pronalaska trajnijeg rješenja, odnosno imenovanja kolege Brune Diklića na to radno mjesto", naveli su u odgovoru na upit N1 sa koje su zatražili dodatno pojašnjene zašto je Diklić samo vršitelj dužnosti..

-Ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je 7. studenoga 2023. interni poziv službenicima Ministarstva kulture i medija za iskazivanje interesa za rad na radnom mjestu pročelnika/ce Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Kako u roku od 15 dana nije pristigla niti jedna valjana prijava, a budući da je zbog osobnih razloga Ivan Alduk zatražio razrješenje s te dužnosti, 14. prosinca 2023. Trupković je privremeno, do imenovanja pročelnika vršio dužnost pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Nakon održanog kolegija Uprave za zaštitu kulturne baštine s pročelnicama i pročelnicima konzervatorskih odjela Ministarstva, kojeg je predvodio ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislav Petrinec 8. veljače 2024., predloženo je da se za vršitelja dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku imenuje voditelj Odjela za graditeljsku baštinu, krajolik i prostorno planske mjere zaštite arhitekt Bruno Diklić‘,

26. travanj 2024 20:15