StoryEditorOCM
DubrovnikDAN JE OBILJEŽIO PROMETNI KOLAPS

Iz Cavtata do Lidla i nazad u autu tri sata, kolona u Vitaljini 4 kilometra...

Piše dv
29. srpnja 2023. - 18:14

Posljednju srpanjsku subotu obilježila je velika gužva na širem dubrovačkom području. U jednom trenutku kolona je bila od izlaza iz Grada na Ilijinoj glavici do aerodroma. Kakva je danas situacija bila na putu od Grada prema Konavlima i dalje  najbolje govore komentari na viber grupi Radari-kontrola Dubrovačka županija. Ogorčeni vozači koji su satima bili u koloni apeliraju kako je krajnji trenutak da se nešto učini:

- Većina vozila koja su išla kroz Župu nastavili su prema Crnoj gori i promet se mora maknuti od Grada i Župe što dalje. Država i Županija što prije moraju osigurati domaćim stanovnicima normalne prometnice. Trebalo bi napraviti prosvjed i zatvoriti magistralu dok se nešto ne pokrene po tom pitanju. Ovo više nije normalno.Cavtat-Lidl-Cavtat tri sata u koloni za običnu spenzu - komentirao je vozač koji je danas veliki dio dana proveo u koloni. 

- Ne samo nama nego i našim gostima treba osigurati nesmetano kretanje po županiji. Potrebnno je tranzit što prije usmjerit kroz Bosnu i Hercegovinu pa na Crnu goru- komentirao je drugi vozač.  

Velika gužva bila je i prema graničnim prijelazima sa Crnom gorom pa je tako u popodnevnim satima ona bila duga kroz Vitaljinu četiri kilometra. 

Premda su kao glavni krivac za velike gužve od Grada prema aerodromu često spominjani uključeni semafori u Srebrenoj i na ulazu u Poslovnu zonu, danas je policija regulirala promet na raskrižju u Srebrenom, međutim ni to nije pomoglo pa je danas trebalo imati doista čelične živce za sve one koji su morali automobilom u ovom pravcu. 

03. svibanj 2024 20:55